Weimaraner, langhåret
0 Hvalpe
Weimaraner, langhåret

Weimaraner, langhåret


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En alsidig og energisk jagthund, som helst tilpasser sig livet i en familie med meget udendørsaktivitet. Med tilstrækkelig motion og meningsfyldt beskæftigelse er den rolig og afslappet indendørs og hviler i sig selv. Den er venlig mod alle, den kender, kan dog være lidt forbeholden over for fremmede. Den omgås gerne andre hunde, men kan godt være lidt reserveret.

BEHOV

Den behøver tidlig socialisering med mennesker i alle størrelser samt hunde og en ejer, der er indstillet på at give den både en venlig, konsekvent opdragelse og træning til et godt socialt liv.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen er sikker på sporet, skarp over for rovvildt og god til at søge og apportere nedlagt vildt. Den har anlæg for markarbejdet med dens gode næse til at finde vildtet og tage stand. Den er eminent til at tilpasse sig terrænet og arbejde herefter og viser god vandpassion på jagter som disse. Den søger variabelt og kan gå fra alt som under bøssen til det større marksøg. Weimaraneren er en allround jagthund. Den er kvik og god til at aflæse sin ejer. Weimaraneren trives ikke så godt som kennelhund og foretrækker at være sammen med sin ejer og familie.

PELS OG PLEJE

Der forekommer to varianter. Den korthårede pels er kraftig, tæt og glat tilliggende, ofte lidt længere end hos mange andre korthårede racer. Den langhårede pels er blød og glat eller let bølget. Begge typer har kun ganske lidt eller ingen underuld. Den langhårede kræver kun en jævnlig gennem børstning.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Weimaraneren er generelt lydighed hvis den bliver trænet konsekvent fra hvalpen kommer ind af døren. Træn den i korte og tempofyldte sekvenser med skiftende motiveringer. Benyt gerne apportering, ture i marken og spor. Og gerne træn hvalpen/den voksne hund i jagthunde regi i diverse klubber landet over.

HØJDE

Hanner 59-70 cm. Tæver 57-65 cm.

VÆGT

25-40 kg.

FARVER

Rådyr, musegrå eller sølv. Varianter af disse grå nuancer. En hvid brystplet og lidt hvidt på tæerne er tilladt. Nogle bærer ålestribe. (en mørkere farve i en stribe over ryggen)

OPRINDELSE

Der er mange teorier om racens oprindelse. Det står dog fast, at den allerede i den første tredjedel af 1800-tallet blev holdt som en drivende jagthund ved hoffet i Weimar. Her fandt man denne hund hos adelen i byen Weimar, som avlede Weimaranere til storvildtsjagt. Der er forskellige teorier om hvilket blod der er i racen som fx. blodhunden kan være en forfader eller slægtning til weimaraneren. Men uanset hvor den kommer fra, krævede de adelige, at kun medlemmer af den tyske Weimaraner klub måtte eje en Weimaraner. Weimaraneren blev senere fremavlet til hønsehund, da storvildtjagt var for nedadgående i Tyskland. Men den dag i dag bruges den med stor succes til bl.a. vildsvinejagt. ”Det grå spøgelses” farve har bevirket racens udbredelse og kendskab over det meste af verden.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Weimaraner.

Weimaraner, langhåret HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Weimaraner, langhåret, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Weimaraner, langhåret

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub