Volpino Italiano
Den lille italienske "ræv"
0 Hvalpe
Volpino Italiano

Volpino Italiano


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Racens adskiller sig i mentalitet ikke meget fra den tyske kleinspitz. Den er en livlig og glad, men også temperamentsfuld selskabshund. Den er stærkt knyttet til sine hjemlige omgivelser og til familien og altid rede til med højlydt gøen at gøre opmærksom på enhver fremmed indtrængen. Ordet ”volpino” betyder lille ræv.

BEHOV

Den er aktiv, grænsende til det utrættelige, og behøver mere motion, end man skulle vente ud fra størrelsen. Tidlig socialisering og en fornuftig opdragelse vil dæmpe lysten til at gø.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Oprindelig supplerede den lille musejæger de lænkede mastiffer på landejendommene i Italien. Den gik frit omkring og var den første til at slå alarm, når nogen nærmede sig. Samtidig var den selskabshund og legekammerat for børnene, også i byerne.

PELS OG PLEJE

Pelsen er busket, meget lang og usædvanlig udstående fra kroppen. Strukturen er grov og glat. Man må påregne en del pelspleje i form af en grundig ugentlig gennembørstning. Små hunde får ofte mere findelt foder, så se jævnligt tænderne efter for eventuelle tandsten.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Små hunde lærer lige så nemt og hurtigt som store, og de er ofte meget morsomme at arbejde med. Begynd træningen tidligt og vær konsekvent, venlig og tålmodig. Vær tilbageholdende med de spiselige belønninger, som let fører til overvægt.

HØJDE

Hanner 27-30 cm. Tæver 25-28 cm.

VÆGT

4-5 kg.

FARVER

Ensfarvet hvid eller rød.

OPRINDELSE

Racen er efterkommer af de spidshunde, der har levet i Centraleuropa siden stenalderen. Der er fundet forstenede skeletrester omkring forhistoriske pælehuse ved søbredderne. Den nedstammer ikke fra de små tyske spidser, men er givet i slægt med dem. Den har været opdrættet i Italien siden romertiden og blev værdsat for sin årvågenhed i paladset såvel som i hytten. I renæssancen var den kunstnernes og de fornemme damers hund, og i 1800-tallet var den en utrættelig ledsager for kærrekuske.

HJEMLAND

Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Volpino Italiano.

Volpino Italiano HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Volpino Italiano, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Volpino Italiano

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub