Thai Ridgeback Dog


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En yderst selvstændig hund, som godt kan være lidt egenrådig. Den er vagtsom og noget tilbageholdende over for fremmede og ikke særlig imødekommende i forhold til andre hunde. I familien er den omgængelig og pålidelig, også sammen med børn. Den kræver erfarne ejere, hvis den skal fungere udelukkende som selskabshund.

BEHOV

Den robuste og energiske hund behøver en hel del fysisk motion og en tidlig tilvænning til andre mennesker og hunde samt en konsekvent opdragelse med mange mentalt stimulerende opgaver.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen har tjent som vagthund for hus og hjem og for kærretransporter samt som jagthund. Den er hurtig og har en fremragende springevne, så den bør kun slippes løs, hvis man har fuld kontrol over situationen. Ellers holder den normalt god kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort og glat, og den kræver kun en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Den beskytter kun lidt mod kulde og fugt, så hunden kan være lidt kuldskær. I en stribe på ryggen vokser hårene i modsat retning af de øvrige og danner den karakteristiske ridge.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den opfatter hurtigt og har let ved at lære, men den er samtidig selvbevidst og ikke altid villig at gøre tingene på kommando. Begynd opdragelsen meget tidligt og træn i korte, tempofyldte og varierede sekvenser, så interessen holdes fanget.

HØJDE

Hanner 61-66 cm. Tæver 58-61 cm.

VÆGT

23-34 kg.

FARVER

Kastanjerød, sort, silver eller blue.

OPRINDELSE

350 år gamle skriftlige kilder omtaler hunde af umiskendelig lighed med nutidens type. Racen forekom hovedsagelig i den østlige del af Thailand, hvor de mangelfulde samfærdselsmidler har forhindret krydsning med andre racer. Den blev først for få år siden ”opdaget” tilfældigt i Bangkok af en amerikansk kynolog, som bragte flere eksemplarer med til Californien. Racen blev så derfra eksporteret til andre dele af verden. I hjemlandet kaldes den ganske enkelt ”mah thai”, som betyder thaihund.

HJEMLAND

Thailand.

INTERNATIONALT RACENAVN

Thai Ridgeback Dog.

Thai Ridgeback Dog HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Thai Ridgeback Dog, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub