Stabyhoun
Jægeren med den bløde mund
15 Hvalpe
Stabyhoun

Stabyhoun


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Det er en jagthund, men den kan trives også som familie- og selskabshund. Det er en hengiven, blid, venlig og afdæmpet hund. Den er selskabelig og glad for kontakt med mennesker, og den er altid en veloplagt legekammerat for familiens børn. Selv om den er vagtsom, tager den gerne nysgerrigt og tillidsfuldt mod fremmede.

BEHOV

Den knytter sig meget tæt til hele familien. Den behøver god kontakt, en hel del motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den er meget glat for vand og ivrig efter at apportere.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen er jagtglad, men ikke speciel hurtig i sit arbejde. Generelt er den lydhør over for anvisninger og holder god kontakt. Den tager desuden gerne selv initiativ til en jagt på rotter, mosegrise og muldvarpe, som den dræber hurtigt og kontant.

PELS OG PLEJE

Pelsen er lang og glat tilliggende med tæt, vandafvisende underuld. Den beskytter godt mod vejr og vind. Pelsen fælder en del og behøver en grundig ugentlig gennembørstning og omhyggelig frisering af de mere buskede partier bag på benene og på halen.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er generelt positiv over for indlæring og nem at træne. Vær venlig og konsekvent og beløn hurtigt og varieret. Benyt gerne apporteringsøvelser som belønning. Foruden til jagt egner racen sig til andre former for hundesport, fx lydighed.

HØJDE

Hanner ca. 53 cm. Tæver ca. 50 cm.

VÆGT

18-27 kg.

FARVER

Sort eller brun med hvide aftegninger.

OPRINDELSE

Forfædrene er formentlig middelalderens spanielagtige fuglehunde, som blev brugt ved jagt med fangstnet. Disse hunde var kendt over store dele af Europa og kan være kommet til Holland under den spanske besættelse i 1500-tallet. Gennem århundreder har racen gjort nytte som både jagthund og gårdhund især i provinsen Friesland. I 1800-tallet fik den konkurrence af settere og pointere, men den klarede sig på grund af evnen til at apportere over store afstande i vandet og dens "bløde mund".

HJEMLAND

Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Stabyhoun.

Stabyhoun HVALPE TIL SALG

VISER 2 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Stabyhoun, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

7 Stabyhoun til salg på købhund.dk
1 6 7 Hvalpe

Født d.: 02.06.2024
Klar til salg:
28.07.2024

Opdrætter:
Birgit Skov

6040 Egtved

8 Stabyhoun til salg på købhund.dk
2 6 8 Hvalpe

Født d.: 22.06.2024
Klar til salg:
22.08.2024

Opdrætter:
Sven Gerner Nielsen

4654 Faxe Ladeplads

Alternativer til Stabyhoun

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub