Schnauzer, sort
Schnauzer, sort
Schnauzer, sort
Schnauzer, sort
Schnauzer, sort
Schnauzer, sort

Schnauzer, sort


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En alsidig, livlig og energisk hund, der udstråler vitalitet og gåpåmod kombineret med en afmålt ro og en ubetinget loyalitet over for dens mennesker. Glad for aktivitet og for at lege, så den trives fint i en børnefamilie. Socialt indstillet over for artsfæller. Vagtsom uden at være hverken skarp eller voldsomt gøende.

BEHOV

En schnauzer forventer hele tiden at være med, hvor der foregår noget. Den behøver masser af kontakt, aktivitet og meningsfyldt beskæftigelse, og den stiller en del krav til sin ejer.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den unge hund er meget aktiv og opfindsom, og den kan have brug for at blive dæmpet en smule. Senere indretter den sig efter familiens aktivitetsniveau. Den holder som regel god kontakt, men den kan indimellem blive grebet af akut høresvigt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er strid og tæt med underuld. Hvis den børstes grundigt en gang om ugen og trimmes tre til fire gange om året, fælder den ikke, så racen tåles også af allergikere. Det tykke og lange skæg bør vaskes jævnligt for ikke at blive udelikat pga. madrester og andet snavs.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En selvstændig problemløser, opmærksom og lærevillig på sine egne betingelser. Den tåler ikke unødig hårdhed, men heller ikke for meget eftergivenhed, hvis den skal fungere optimalt som familiehund. Træn kvikt og varieret i korte sekvenser.

HØJDE

45-50 cm for begge køn.

VÆGT

14-20 kg.

FARVER

Peber/salt fra mørk jerngrå til sølvgrå med grå underuld eller sort med sort underuld.

OPRINDELSE

I Sydtyskland var schnauzeren udbredt som staldhund, da den føler sig særlig godt tilpas i selskab med heste. Dens opgave var at holde rotter, mus og andet småkravl fra dørene og slå alarm, hvis der kom fremmede efter lygtetændingstid. Racen, som gik under navnet rattler eller ruhåret pinscher, er næsten uændret gennem århundreder. Det nuværende navn er fra 1842 og hentyder til skægget - på tysk betyder ”schnauzbart” et busket overskæg. Nu selskabshund, men egnet til mange opgaver.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Schnauzer.

Schnauzer, sort HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Schnauzer, sort, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Schnauzer, sort

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub