Puli
Rastafari-hunden
0 Hvalpe
Puli

Puli


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Meget af den oprindelige hyrdehund er bevaret i nutidens Puli. Den er særdeles lærenem og til enhver tid parat til at præstere et selvstændigt stykke arbejde. Den passer på og beskytter alt, hvad der er den betroet, inklusive børn. Over for fremmede kan den være ret mistroisk. Kræver nogen hundeerfaring af sin ejer.

BEHOV

Racens meget kraftige hyrdehundeinstinkt må respekteres. Den skal beskæftiges mentalt og have god mulighed for at bevæge sig frit. Ved indespærring reagerer den med vedvarende gøen.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En meget selvstændig hund, som ikke altid reagerer prompte på anvisninger. Glad for kontakt, men også helt i stand til at klare sine opgaver på egen hånd. Den har ikke noget udpræget jagtinstinkt, og den er derfor ikke tilbøjelig til at strejfe.

PELS OG PLEJE

Den helt specielle pels kræver sin ejer. Underulden blander sig med dækhårene til lange snore, som når helt ned til jorden. De skal snos enkeltvis lige fra hvalpealderen og ikke redes ud. Men hunden skal bades jævnligt, hvis den skal holdes lugtfri til indendørs brug.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Lærenem, opfatter hurtigt og er glad for at lære noget. Tidlig socialisering begrænser puliens tendens til at "hyrde" andre hunde. Fortsæt indlæringen i korte og varierede sekvenser med rigelig belønning, så volder den normalt ingen problemer.

HØJDE

Hanner 37-47 cm. Tæver 34-44 cm.

VÆGT

10-15 kg.

FARVER

Sort, evt. med rødlig tone, grå i alle nuancer, hvid eller creme med eller uden mørk maske.

OPRINDELSE

Racen kom antagelig til Ungarn sammen med magyarerne i 800-tallet, og den er muligvis i slægt med tibetansk terrier. I århundreder har pulien arbejdet som fårehund på de ungarske sletter, og den gør det til dels endnu. I pustaens høje græs hopper den lodret op i luften både fra stående og fra galop og skaffer sig derved overblik over flokken og omgivelserne. Med tætte fåreflokke får den bedre udsigt ved at springe op på ryggen af fårene. Arbejdende hunde bliver klippet samtidig med fårene.

HJEMLAND

Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN

Puli.

Puli HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Puli, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Puli

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub