Pomeranian
Den lille runde spids
5 Hvalpe
Pomeranian

Pomeranian


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

Pomeranian er en hund, som trods sin lidenhed har meget af spidshundenes selvsikkerhed og vagtsomhed i behold inklusive tilbøjeligheden til at gø af alt og alle. Det er en af de mindste hunderacer, men den opfatter bestemt ikke sig selv som lille. Den kræver uforfærdet respekt fra alle, som den møder, mennesker såvel som hunde.

BEHOV

Pomeranian er en selskabelig, livlig og frisk hund, der sætter stor pris på et par daglige spadsereture. Den bør fra hvalp lære at omgås andre hunde, så den ikke provokerer dem, der er større end den selv.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den oprindelige rottehund er blevet avlet stadig mindre og holdes nu udelukkende som selskabshund. Pomeranian befinder sig bedst i nær kontakt med familien, men er ikke tilfreds med at blive båret rundt på armen. Den er aktiv og meget glad for at lege.

PELS OG PLEJE

Den overdådige pels, som leder tankerne hen på en pompon, kræver omhyggelig pasning, hvis den ikke skal filtre sammen i totter, som generer hunden. Væn den til at blive børstet og friseret fra den tidligste hvalpealder, og afsæt 10-15 minutter daglig til pelspleje.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Pomeranian er glad, opmærksom og lærenem, og den kan blive overraskende lydig, hvis ejeren blot er tålmodig, venlig og konsekvent. Den har gode evner for at følge et spor, og opgaven stimulerer den mentalt på en meget positiv måde.

HØJDE

21 cm +/-3 cm cm for begge køn.

VÆGT

2-3 kg.

FARVER

Sort, brun, hvid, orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orange-zobel, black and tan eller broget.

OPRINDELSE

Den mindste spidshunderace kommer fra Pommern i Tyskland og er et resultat af avl på særlig små eksemplarer af tysk spids. Pomeranian er beskrevet omkring år 1700 og var oprindelig større, end vi kender den i dag, og med mindre pelspragt. Den samlede aldrig den store interesse i sit hjemland, og først da den fik fodfæste i Storbritannien, tog udviklingen fart. Den hundeglade dronning Victoria anskaffede flere af de små hunde, og så var populariteten sikret, og racen bredte sig ud over hele verden.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Deutscher Spitz (Zwergspitz/Pomeranian).

Pomeranian HVALPE TIL SALG

VISER 2 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Pomeranian, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

2 Pomeranian til salg på købhund.dk
2 0 2 Hvalpe

Født d.: 01.06.2024
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Asia Kovach

8740 Brædstrup

3 Pomeranian til salg på købhund.dk
1 2 3 Hvalpe

Født d.: 21.06.2024
Klar til salg:
16.08.2024

Opdrætter:
Peter Nyby

5750 Ringe

Alternativer til Pomeranian

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub