Norrbottenspids
Norrbottenspids
Norrbottenspids
Norrbottenspids
Norrbottenspids
Norrbottenspids

Norrbottenspids


Størrelse

Mellem

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Norrbottenspids er en vågen og opmærksom hund med god tilpasningsevne, og som med passende opdragelse og beskæftigelse er en selskabelig og kærlig hund hos de fleste familier. Racen er social, venlig og omgængelig i alle situationer, men man må være forberedt på, at den kan være gøende i visse situationer.

BEHOV

Racen behøver moderat fysisk motion, men Norrbottenspidsen har især brug for mental motion og træning og har behov for nær kontakt med familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Norrbottenspids er skabt til jagt på al slags vildt men er i dag kategoriseret som en jagende fuglehund. Norbottenspidsen finder fugle i træerne, hvor de skjuler sig for jægeren, og med sin intense gøen kalder den jægeren på skudhold. Instinktet er latent medfødt, men ved rette læring kan det dæmpes. Racen giver lyd, når der sker noget nyt, f.eks. når der kommer gæster, men når der er hilst på, stopper den sin gøen. Med korrekt træning og god kontakt går den voksne hund sjældent sine egne veje.

PELS OG PLEJE

Overpelsen er strid, temmelig kort, glat og tæt tilliggende med blød og fyldig underuld. Det er en pels til al slags vejr, som isolerer både mod kulde og mod varme. Pelsen er smuds- og vandafvisende og nem at holde. Jævnlig børstning begrænser fældningen til to gange årligt, forår og efterår. Hundene soignerer sig på samme måde som katte.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Hunden er kvik, glad for at arbejde og hurtigtopfattende. Begynd opdragelsen tidligt med hovedvægt på indkald. Træn gerne med hunden løs i skiftende miljøer, vær opfindsom med belønningerne og forvent ikke ubetinget lydighed af den unge hund.

HØJDE

Hanner ca. 45 cm.+/- 2 cm. Tæver ca. 42 cm. +/- 2 cm.

VÆGT

Hanner: 10-14 kg. Tæver: 8 -12 kg.

FARVER

Alle farver er tilladt i aftegningerne. Idealfarven er rødbrun/orangerød i forskellige nuancer. Sorte aftegninger er tilladte men er ikke ønsket. Grundfarven skal være hvid.

OPRINDELSE

Racen har eksisteret i Norrbotten på grænsen mellem Sverige og Finland i århundreder. Den blev angiveligt fremavlet som pedant til den finske spids og anses for at have samme ophav som den norske lundehund. Oprindelig blev den brugt til jagt på alle former for vildt. Den bruges i de øvrige skandinaviske lande som en yndet familiehund kombineret med jagt på den store skandinaviske skovfugl Tjuren samt til jagt på vildsvin, jærv og elg mm. I 1948 blev racen erklæret for uddød, men det var heldigvis forkert. Den eksisterede upåagtet, i bedste velgående, på gårdene i de svenske skove.

HJEMLAND

Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN

Norrbottenspets.

Norrbottenspids HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Norrbottenspids, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Norrbottenspids

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub