Mastino Napoletano
Selvstændig, modig & trofast
0 Hvalpe
Mastino Napoletano
Mastino Napoletano

Mastino Napoletano


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

Selvstændig og modig med stor territoriebevidsthed. En trofast beskytter af hjemmet og dets beboere, et instinkt som dog hellere må dæmpes end fremmes. Racen er social og hengiven over for familien, men den er ikke en hund for førstegangsejeren. Den kræver viden og en ikke ubetydelig råstyrke grundet dens størrelse.

BEHOV

En stor hund, som behøver meget plads omkring sig, og som især skal have mulighed for at opholde sig udendørs, når vejret er til det. Bør socialiseres målrettet fra tidligste hvalpealder.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Kræver ikke meget motion. Tværtimod kan for voldsom aktivitet det første år skade hundens udvikling. Racen har på grund af vægten svært ved at færdes på trapper. Den har ingen jagtlyst af betydning, og den holder sig gerne i nærheden af sine mennesker.

PELS OG PLEJE

Pelsen kræver stort set ingen pleje. Til gengæld skal de løse øjenrande passes omhyggeligt, og de dybe folder i hovedet skal altid være tørre og rene for at undgå infektioner og lugtgener. Vær forberedt på, at hunden savler voldsomt og griser meget, når den spiser.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Træn ikke kamplege med hunden. Når den kønsmodnes, skal man være påpasselig med nye hundebekendtskaber. Opdrag hunden venligt og konsekvent uden hårdhed. Selv med den mest forstående træning er der dog langt til ubetinget lydighed.

HØJDE

Hanner 65-75 cm. Tæver 60-68 cm.

VÆGT

Hanner 60-70 kg. Tæver 50-60 kg.

FARVER

Grå, blygrå og sort eller brun og fawn, alle farver kan være brindlede.

OPRINDELSE

De store molosser kom oprindelig fra Asien og blev bragt til Grækenland af Alexander den Store, og herfra kom de til Rom omkring vor tidsregnings begyndelse. De bredte sig ud over Europa med de romerske legioner og dannede baggrund for mastiff-racer i flere europæiske lande. I Italien overlevede de i århundreder som hyrde- og gårdhunde i landdistrikterne ved foden af Vesuv og i egnen omkring Napoli. Efterhånden blev racen næsten glemt, men den dukkede op igen efter anden verdenskrig.

HJEMLAND

Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Mastino Napoletano.

Mastino Napoletano HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Mastino Napoletano, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Mastino Napoletano

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub