Belgisk Hyrdehund, Malinois
0 Hvalpe
Belgisk Hyrdehund, Malinois

Belgisk Hyrdehund, Malinois


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En aktiv og kvik hund med et stærkt vagtinstinkt både blandt dyrene på marken og i forhold til mennesker, hjem og ejendele. Det er en udpræget brugshund ligesom de tre andre belgiske hyrdehunde. De har fælles international standard, men regnes som fire selvstændige racer, der i de fleste lande ikke krydses indbyrdes.

BEHOV

Kun velegnet som familiehund hvis den får tilstrækkelig motion og beskæftigelse. Den kræver god kontakt med familien, træning fra tidligste hvalpealder og daglige mentale udfordringer.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Meget glad for at bevæge sig og for at få mulighed for at løse opgaver af stadig stigende sværhedsgrad - egenskaber, som gør den til en fortrinlig sports- og konkurrencehund inden for flere discipliner. Holder sig gerne forholdsvis nær sin ejer.

PELS OG PLEJE

Den korthårede variant af de belgiske hyrdehunde er meget nem at holde i hverdagen, og den fælder kun ubetydeligt, når den blot bliver børstet jævnligt. Pelsen er relativ blød uden stride eller ru dækhår. Den er tæt og beskytter godt på trods af sin manglende fylde.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Lærenem og arbejdsvillig, så indlæring gennemført med venlig konsekvens volder sjældent problemer. Hunden bliver dog let stresset ved for megen og for voldsom leg og motivering fx med bold. Træn gerne søgeøvelser efter spor eller genstande.

HØJDE

Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

VÆGT

27-29 kg.

FARVER

Varm rødgul med sorte hårspidser og sort maske.

OPRINDELSE

De belgiske hyrdehunde stammer ligesom schæferhunden fra de meget gamle, mellemeuropæiske fårehunde. Malinois var den første af de fire racer, som fik en fast etableret type, og den blev dermed målsætningen for de øvrige, da man i Belgien, som andre steder i slutningen af 1800-tallet, blev meget optaget af landets nationale hunderacer. Navnet kommer fra området omkring Malines eller Mechelen, hvor typen var særlig talrig. I hjemlandet er racen i dag meget populær som tjenestehund.

HJEMLAND

Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Malinois.

Belgisk Hyrdehund, Malinois HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Belgisk Hyrdehund, Malinois, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Belgisk Hyrdehund, Malinois

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub