Whippet
Kærlig og sporty familiehund
21 Hvalpe
Whippet
Whippet
Whippet

Whippet


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Et roligt, venligt og selskabeligt medlem i enhver aktiv familie. Den er hengiven, social og glad for familiens børn, imødekommende over for fremmede og kommer generelt godt ud af det med andre hunde. Den er livlig og aktiv og muligvis den af mynderne, der egner sig bedst som selskabshund. Den er meget lidt gøende.

BEHOV

Den skal have rigelig af motion med mulighed for at løbe frit samt masser af kontakt med familien. Den trives især med mange opgaver og udfordringer, som den finder mentalt stimulerende.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Jagtlysten og trangen til at løbe ligger lige under huden, og racen er både fysisk og mentalt langt mere energisk og robust, end den ser ud til at være. Det kræver vedholdende træning at kontrollere hunden uden line, selv om den ellers holder god kontakt.

PELS OG PLEJE

Den korte pels er glat og fin i strukturen. Den bør dagligt tørres over med et opvredet vaskeskind for at fjerne støv og løse hår. Pelsen beskytter kun lidt mod vejret, så hunden vil ofte foretrække sin lune kurv frem for at gå ud i regn, kulde og vådt græs.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Hvis opdragelsen begynder tidligt og gennemføres med venlig konsekvens, volder den sjældent problemer. Træn varieret og opfindsomt, så hundens interesse holdes fanget. Undgå for mange gentagelser og beløn hurtigt ved indkald og kontakt.

HØJDE

Hanner 47-51 cm. Tæver 44-47 cm.

VÆGT

12,5-13,5 kg.

FARVER

Alle farver og farvekombinationer er tilladt.

OPRINDELSE

De fattige mine- og fabriksarbejdere i Nordengland havde brug for en mynde til at jage vilde kaniner, men de havde ikke mulighed for at skaffe en jagtmynde, som var forbeholdt overklassen. De krydsede derfor små greyhounds med italiensk mynde og lokale stridhårede terriere samt bedlington terrier. Med det kom skarpheden over for rotter og mus, men også lejlighedsvis en ru pels, som dog senere er forsvundet, da man mente, at de glathårede var hurtigere. Whippet deltager ofte i hundevæddeløb.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Whippet.

Whippet HVALPE TIL SALG

VISER 3 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Whippet, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

7 Whippet til salg på købhund.dk
4 3 7 Hvalpe

Født d.: 22.04.2024
Klar til salg:
17.06.2024

Opdrætter:
Unn Jacobsen

4720 Præstø

5 Whippet til salg på købhund.dk
2 3 5 Hvalpe

Født d.: 07.06.2024
Klar til salg:
02.08.2024

Opdrætter:
Tina Frederiksen

8700 Horsens

9 Whippet til salg på købhund.dk
2 7 9 Hvalpe

Født d.: 17.05.2024
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Rudi Brandt

4800 Nykøbing F

Alternativer til Whippet

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub