Welsh Springer Spaniel
Jagthund med humor
16 Hvalpe
Welsh Springer Spaniel
Welsh Springer Spaniel
Welsh Springer Spaniel

Welsh Springer Spaniel


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Den er livsglad og charmerende med konstant viftende hale. Oftest er den venlig og hengiven, glad for at lege med familiens børn og afslappet over for fremmede og andre hunde. Den har meget jagtlyst i behold og kræver en familie med hundeerfaring og et aktivt udendørs liv, hvis den skal trives som udelukkende selskabshund.

BEHOV

Den er meget aktiv og behøver en hel del motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den er også selskabelig og kontaktsøgende, og den har det ikke godt med at blive ladt for længe alene.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Som hvalp og helt ung kan den være yderst voldsom og stille store krav til ejerens tålmodighed. Som voksen bliver den meget mere afdæmpet. Den bør socialiseres tidligt, da enkelte af hundene kan være lidt skeptiske over for fremmede. Meget glad for vand.

PELS OG PLEJE

Den silkeagtige pels er rød og hvid med fregner, den er glat og tilliggende med faner. Den beskytter godt og fælder moderat til middel to gange om året. Pelsen bør redes igennem én gang om ugen og to-tre gange årligt skal ører, negle, poter og faner trimmes eller klippes efter behov.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er selvstændig, men glad for at arbejde. Opdragelse og træning skal være lystbetonet, varieret, venlig og konsekvent. Ros virker også her bedre end ris. Nogle hunde har en tendens til at knytte sig mest til en bestemt person.

HØJDE

Hanner ca. 48 cm. Tæver ca. 46 cm.

VÆGT

16-20 kg.

FARVER

Hvid med kastanierøde aftegninger.

OPRINDELSE

Den blev anerkendt som selvstændig race i 1902, men den har eksisteret og arbejdet i Wales adskillige år tidligere. Den var jagthund, men den blev også sat til at drive kvæg og vogte får. Den er uden tvivl i nær familie med den større og kraftigere engelske springer spaniel. De blev begge betegnet som ?starters?, hvilket betyder, at de kun skulle jage vildtet op, ikke nødvendigvis apportere efter skuddet. Det er imidlertid en disciplin, som begge racer i dag udfører med stor effektivitet.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Welsh Springer Spaniel.

Welsh Springer Spaniel HVALPE TIL SALG

VISER 2 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Welsh Springer Spaniel, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

10 Welsh Springer Spaniel til salg på købhund.dk
2 8 10 Hvalpe

Født d.: 02.04.2024
Klar til salg:
04.06.2024

Opdrætter:
Tove Benedicthe Jensen

8920 Randers Nv

6 Welsh Springer Spaniel til salg på købhund.dk
3 3 6 Hvalpe

Født d.: 25.04.2024
Klar til salg:
20.06.2024

Opdrætter:
Louise Mosbæk

6040 Egtved

Alternativer til Welsh Springer Spaniel

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub