Sloughi
Berbernes jagthund
0 Hvalpe
Sloughi
Sloughi
Sloughi
Sloughi

Sloughi


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

De orientalske mynderacer er generelt mere reserverede end de mynder, som er udviklet længere nordpå. Sloughien er rolig og hengiven over for familien, men kun egnet som selskabshund hos mennesker med forståelse og særlig interesse for hunde af netop denne type. Den undgår helst børn, hvis den ikke er vant til dem fra hvalp.

BEHOV

Den behøver lange gåture og et stort indhegnet område, hvor den har mulighed for at bevæge sig frit. Den sætter pris på menneskeligt selskab, men er ikke specielt kontaktsøgende.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Jagtinstinktet er særdeles veludviklet. Den kan få øje på et muligt byttedyr på lang afstand, og så taber den interessen for alt andet. Den er en udholdende langdistanceløber, som næppe kommer tilbage, før den selv mener, at jagten er afsluttet.

PELS OG PLEJE

Pelsen er meget kort, tæt og fin. Den er tilpasset et varmt og tørt klima og yder meget lidt beskyttelse under barskere forhold. Hunden er kuldskær og bevæger sig nødig ud i fugtigt vejr. Pelsplejen er minimal og består kun i en aftørring med et opvredet vaskeskind.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er vagtsom og afvisende over for fremmede, så en tidlig og vedholdende socialisering er ubetinget nødvendig. Læg i opdragelsen hovedvægt på indkald, og tænk hele tiden på, at dens jagtlyst kan udløses ved synet af små hunde.

HØJDE

Hanner 66-72 cm. Tæver 61-68 cm.

VÆGT

20-27 kg.

FARVER

Fra lys til rød sandfarvet med eller uden sort maske og sorte hårspidser.

OPRINDELSE

Racen stammer formodentlig fra Mellemøsten og er kommet til Nordafrika med arabiske nomadestammer for mere end to tusind år siden. Som de øvrige mynderacer jager den ved hjælp af synet. Den er hurtig og udholdende, og dens lyse sandfarver er en god camouflage under jagt på harer, gazeller og ørkenræve. Den er i dag mest udbredt i Marokko og Algeriet, men i sin tid kom den også til Frankrig og Tyskland, hvor der fortsat er et vist opdræt, men racen har altid været sjældnere end dens nære slægtning salukien.

HJEMLAND

Marokko.

INTERNATIONALT RACENAVN

Sloughi.

Sloughi HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Sloughi, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Sloughi

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub