Siberian Husky
Verdens hurtigste racerene slædehund
3 Hvalpe
Siberian Husky

Siberian Husky


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En siberian husky er årvågen, aktiv og udadvendt. Som familiehund er den venlig og meget social, men det er ikke nogen nem race at være ejer af. Den er reserveret, men ikke særlig mistroisk over for fremmede eller aggressiv over for andre hunde. En siberian husky fungerer fantastisk godt i flok. Det er sjældent at høre den gø, den hyler i stedet.

BEHOV

En siberian husky har et stort behov for at løbe og bevæge sig. Den er tilbageholdende og kan udvikle skyhed, hvis den ikke tidligt får mange oplevelser og god kontakt med fremmede hunde og mennesker, børn som voksne.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En siberian husky er meget jagtivrig, og racen er med sin uimodståelig trang til at løbe noget af en strejfer, så den kan sjældent gå løs. Alene hjemme trives den bedst i flok, gerne udendørs i en rimelig stor løbegård med højt hegn, fast underlag og isoleret hundehus.

PELS OG PLEJE

Pelsen er tydelig dobbelt med glat, blød og middellang dækpels over tæt og kraftig underuld. Den beskytter effektivt i al slags vejr. Pelsplejen er overkommelig og består i en grundig ugentlig børstning. Som hos alle polarhunde fælder pelsen kraftigt en eller to gange årligt.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En siberian husky lærer nemt og hurtigt, men bliver sjældent specielt lydig, og den kan være noget egensindig. Afpas helst træningen efter de brugsegenskaber, der er dybt forankret i racens natur, nemlig at løbe og trække. Vær venlig og konsekvent.

HØJDE

Hanner 53,5-60 cm. Tæver 50,5-56 cm.

VÆGT

15,5-28 kg.

FARVER

Alle farver er tilladt fra sort til hvid med varierede aftegninger i hovedet.

OPRINDELSE

For et nomadefolk som tjuktjer eller chuckchi på engelsk - i det nordøstlige Sibirien var hundene i årtusinder en betingelse for, at mennesker kunne overleve i det barske klima, ofte med 1200 km til nærmeste beboelse. Første gang, man i Vesten hørte om tjuktjernes hunde, var i 1909, hvor et spand deltog i et hundeslædeløb ved byen Nome ved Beringsstrædet i Alaska. De vakte opmærksomhed ved deres hurtighed og begrænsede aggressivitet, og siberian husky blev hurtigt den mest anvendte til slædehundesport.

HJEMLAND

USA.

INTERNATIONALT RACENAVN

Siberian Husky.

Siberian Husky HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Siberian Husky, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

3 Siberian Husky til salg på købhund.dk
0 3 3 Hvalpe

Født d.: 26.04.2024
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Jonny Boas Lang

7323 Give

Alternativer til Siberian Husky

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub