Samojedhund
Den hvide hund med det smilende ansigt
10 Hvalpe
Samojedhund
Samojedhund

Samojedhund


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

Farveskala

MENTALITET

En samojedhund er opmærksom og imødekommende, generelt meget glad for mennesker i alle aldre, familien såvel som fremmede, og tolerant over for andre hunde. samojeden har meget af naturhunden i sig, og det kommer blandt andet til udtryk i en stærk flokfornemmelse. Den er ikke udpræget vagtsom, selv om den er tilbøjelig til at gø.

BEHOV

En samojede kræver en hel del motion, masser af beskæftigelse og mange nye oplevelser. Opholder sig gerne i det fri, men er ikke nogen hundegårdshund, da den nødigt undværer menneskelig kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En samojede var oprindelig den trækhund, og den lader sig stadig med stor fornøjelse spænde for vogn eller slæde. Navnlig som ung er den fuld af energi og virkelyst, senere tilpasser den sig efter familiens aktivitetsniveau. Jagtlysten er temmelig behersket.

PELS OG PLEJE

Den flotte pels er tyk og meget tæt, og den beskytter hunden effektivt i al slags vejr. Den fælder kraftigt to gange om året. Pelsen kræver omhyggelig pleje, indtil hunden er voksen, og selv derefter må man regne med mindst en halv times børstning en gang om ugen.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En samojede skulle tidligere kunne arbejde selvstændigt. Den er i reglen samarbejdsvillig, men bliver sjældent ubetinget lydig. Begynd træningen tidligt og vær venlig og konsekvent. Hold samojedens interesse fanget gennem skiftende belønninger.

HØJDE

Hanner 54-60 cm. Tæver 50-56 cm.

VÆGT

23-30 kg.

FARVER

Hvid eller lys creme.

OPRINDELSE

Samojedfolket, som har lagt navn til racen, var nomader i Nordvestsibirien. Deres hunde trak slæderne, når man flyttede fra sted til sted, holdt sammen på fritgående flokke af rensdyr og slog alarm, hvis ulveflokken nærmede sig. Nordpå var hundene hvide, længere mod syd var de brogede. De hvide hunde havde et mildere væsen og sov med i teltene som levende varmedunke i polarnattens kulde. Opdagelsesrejsende bragte dem til Vesten, hvor nutidens race blev skabt i England omkring år 1900.

HJEMLAND

Nordlige Rusland og Sibirien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Samoiedskaïa Sabaka.

Samojedhund HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Samojedhund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

10 Samojedhund til salg på købhund.dk
5 5 10 Hvalpe

Født d.: 28.03.2024
Klar til salg:
23.05.2024

Opdrætter:
Annika Nielsen

6870 Ølgod

Alternativer til Samojedhund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub