Saluki, langhåret
Den persiske mynde
6 Hvalpe
Saluki, langhåret
Saluki, langhåret

Saluki, langhåret


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En værdig og selvstændig hund, som knytter sig meget tæt til familien og navnlig til den person, der tager sig mest af den. Over for fremmede er den nysgerrig, men noget tilbageholdende. Den er selskabelig og trives fint sammen med andre hunde af samme type. En renlig og behagelig selskabshund med udpræget jagtlyst.

BEHOV

Den har et stort kontaktbehov både i forhold til familien og artsfæller, og den kan have svært ved at være alene. Den behøver desuden meget motion og mentalt stimulerende beskæftigelse.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den glemmer alt omkring sig, hvis den får øje på et jagtbytte, som også kan være en lille hund eller en kat. Det er svært at finde steder, hvor man kan lade den gå løs. Tidlig og vedholdende træning kan dæmpe jagtinstinktet, men aldrig slukke det.

PELS OG PLEJE

Den almindeligste variant har en glat, blød og silkeagtig pels med behæng på hale, ben og ører. Den skal børstes og friseres mindst en gang om ugen. Den korthårede variant har ingen behæng og behøver kun aftørring med et opvredet vaskeskind. Hunden kan være lidt kuldskær.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Tidlig socialisering dæmper racens reservation over for fremmede, og det gørletter opdragelsen lettere, hvis hunden ikke når at opbygge for stor selvstændighed. Træn varieret, venligt og konsekvent. Find en sikker indhegning, hvor hunden kan løbe løs.

HØJDE

Hanner 58-71 cm. Tæver 54-57 cm.

VÆGT

14-25 kg.

FARVER

Alle farver og farvekombinationer er tilladt undtagen brindlet.

OPRINDELSE

Beduinernes mynde ligner meget de hunde, som er afbildet i de egyptiske kongegrave. For islamiske fundamentalister er hunde urene dyr, men salukien erkoranen gør en undtagelse med salukien. På jagten sad hunden foran på hesten for at spare poterne for mødet med det glødende sand. Når der var vildt i sigte, slap man jagtfalkene. De distraherede byttet, til hunden nåede frem og dræbte det. En araber sælger ikke en saluki, men kan give den som hædersgave, og sådan kom racen til Europa sammen med arabiske heste.

HJEMLAND

Mellemøsten.

INTERNATIONALT RACENAVN

Saluki.

Saluki, langhåret HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Saluki, langhåret, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

6 Saluki, langhåret til salg på købhund.dk
3 3 6 Hvalpe

Født d.: 26.04.2024
Klar til salg:
21.06.2024

Opdrætter:
Minna Krogh

4632 Bjæverskov

Alternativer til Saluki, langhåret

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub