Pudel, mellem
Intelligent og trofast - en ven for livet
9 Hvalpe
Pudel, mellem
Pudel, mellem
Pudel, mellem

Pudel, mellem


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Det er alsidigheden og evnen til at tilpasse sig, der har gjort pudlen - uanset størrelse - til en af verdens mest populære selskabshunde. Den er kærlig og hengiven i forhold til hele familien, og den er livet igennem glad for at lege med familiens børn. En pudel er vagtsom uden at være hverken gøende eller afvisende over for fremmede og andre hunde. En puddel passer til alle slags mennesker og glider ind i et hvilket som helst miljø. Den er aktiv og lærenem, velegnet til næsten enhver form for hundeaktivitet.

BEHOV

De største af pudlerne kræver meget beskæftigelse og rig mulighed for at bevæge sig frit. Det egentlige motionsbehov falder i takt med størrelsen, men selv de mindste behøver friske daglige gåture og opgaver, som stimulerer dem mentalt. Alle pudler sætter pris på opmærksomhed og nær kontakt med mennesker.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Storpudlen har bevaret en hel del af den vandapporterende jagthunds egenskaber. Det er den mest selvstændige af de fire størrelsesvarianter, og den går ikke af vejen for en jagtudflugt, selv om de alle generelt holder god kontakt. Pudler elsker at optræde, og de kan være mere interesseret i at klovne rundt end at lytte efter ejerens anvisninger.

PELS OG PLEJE

Den rigelige pels har en fin, uldagtig struktur. Den er kruset og giver fjedrende efter for håndens tryk. Pelsen skal børstes ofte, vaskes jævnligt og klippes hver eller hver anden måned. Øregangene skal renses for hår. Pelsplejen er krævende, men til gengæld fælder hunden ikke og tåles derfor af mange allergikere. Snorepudlen er en variant, hvor pelsen danner mindst 20 cm lange tykke snore.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Det er ikke nogen tilfældighed, at de fleste cirkushunde er pudler. Uanset størrelse er racen ualmindelig kvik, opmærksom og lærevillig. Den er smidig, adræt og villig til at opfylde ejerens mindste ønske i håb om en spændende belønning. Opdragelsen volder sjældent vanskeligheder, hvis den starter tidligt og gennemføres med venlig konsekvens. Hos ældre mennesker bør hunden tidligt lære at omgås børn.

HØJDE

Storpuddel 45-62 cm. Mellempuddel 35-45 cm. Dværgpuddel 28-35 cm. Toypuddel under 28 cm.

VÆGT

2-32 kg.

FARVER

Ensfarvet sort, hvid, brun, grå eller fawn

OPRINDELSE

Pudlen er muligvis kommet til Frankrig via Tyskland fra Rusland og menes at stamme fra meget gamle vandspaniels. Den skulle svømme ud og få vandfuglene til at flyve op. Som selskabshund har den været kendt siden 1600-tallet. Storpudlen har også været brugt som hyrdehund og til at snuse sig frem til trøfler under jorden, og under de store krige i forrige århundrede gjorde den gavn som sanitets- og ordonnanshund. De tre mindre størrelser er kommet til trin for trin gennem avl på særlig små individer. De skal have proportionerne i behold og ikke vise tegn på dværgvækst.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Caniche.

Pudel, mellem HVALPE TIL SALG

VISER 2 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Pudel, mellem, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

5 Pudel, mellem til salg på købhund.dk
2 3 5 Hvalpe

Født d.: 08.05.2024
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Rikke Madsen

8930 Randers Nø

4 Pudel, mellem til salg på købhund.dk
4 0 4 Hvalpe

Født d.: 08.06.2024
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Linda Hansen

5450 Otterup

Alternativer til Pudel, mellem

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub