Podengo Portugues, ruhåret stor


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Racen forekommer i tre størrelser, stor medium og lille. De har samme oprindelse og minder meget om hinanden i væsen, men krydses ikke indbyrdes. Det er livlige, opvakte og robuste hunde. De er venlige og imødekommende i familien, hvor de ofte knytter sig mest til en bestemt person. Over for fremmede er de noget reserverede, men de omgås generelt let andre hunde.

BEHOV

De portugisiske hunderacer er alle livlige og aktive. De har et meget stort behov for at bevæge sig og for tæt social kontakt med mennesker. Navnlig de mindste er udmærkede familiehunde, hvis deres behov for at bruge næsen tilfredsstilles, så deres tilbøjelighed til at følge et spor holdes inden for rimelighedens grænser.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

De har alle oprindelig været anvendt til jagt, enkeltvis eller i kobbel, og de tilpasser sig som regel fint i en flok. Jagtlysten og glæden ved at løbe er stadig stor, og de kan være meget svære at kalde tilbage, hvis de først har fået fært af vildt. Mellem jagterne holdt de vagt på gårdene, og de er lidt mere lydhøre end deres nære slægtninge fra Middelhavet. De små podengoer minder af væsen på mange måder både om terriere og gravhunde.

PELS OG PLEJE

Alle tre størrelser findes i to pelsvarianter. Den korthårede pels er glat og tæt tilliggende. Den langhårede er pjusket og ru som vildsvinebørster og danner et lille hageskæg. Begge varianter er uden underuld og frynser. De fælder kun ubetydeligt, hvis blot pelsen jævnligt børstes grundigt igennem.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

De er lærenemme og har en hurtig opfattelsesevne, men deres selvstændighed og jagtlyst er udpræget. Opdragelsen kan derfor være noget af en udfordring for ejeren. De bedste resultater opnås ved at begynde tidligt og træne venligt, vedholdende og konsekvent i korte og tempofyldte sekvenser med en opfindsom brug af belønninger.

HØJDE

55-70 cm for begge køn.

VÆGT

20-25 kg.

FARVER

Gul eller fauve med eller uden hvide aftegninger eller hvid med gule eller sorte aftegninger.

OPRINDELSE

Racen er meget gammel, men dens baggrund er ukendt. Muligvis er den i nær slægt med racer som faraoh hound, etnahund og podenco ibicenco fra Middelhavsområdet. Måske er den opstået af sig selv i det nordlige Portugal. Den største af de tre podengoer er den oprindelige. Den mellemstore er avlet på særlig små individer, og den lille er gennem århundreder avlet yderligere ned i størrelse.

HJEMLAND

Portugal.

INTERNATIONALT RACENAVN

Podengo Português Grande.

Podengo Portugues, ruhåret stor HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Podengo Portugues, ruhåret stor, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Podengo Portugues, ruhåret stor

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub