Peruviansk hårløs, lille, uden pels
Blød og kærlig
0 Hvalpe
Peruviansk hårløs, lille, uden pels

Peruviansk hårløs, lille, uden pels


Størrelse

Lille

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Hårløshed hos hunde skyldes en genetisk mutation, men mennesker tiltrækkes ofte af det usædvanlige, og nok derfor har racen vundet indpas. Racen har altid været selskabshund. Kærlig og opvakt i familien, men noget mistroisk over for fremmede.

BEHOV

Behøver et godt socialt liv med mange oplevelser samt en omhyggelig pleje. Uden isolerende hårlag kommer den hurtigt til at fryse uden et lunt dækken. Huden skal beskyttes med creme mod udtørring og mod brændende sol.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Muligvis har den i en fjern fortid været rotte- eller jagthund, men i dag er den ikke tilbøjelig til at begive sig ret langt omkring, selv om den af bygning er atletisk og bevæger sig med elegant lethed. Den bliver helst i nærheden af sine mennesker.

PELS OG PLEJE

Bortset fra en ubetydelig hårvækst på isse, halespids og tåspidser samt af og til en anelse på ryggen er hunden helt nøgen. Huden er glat, blød og noget ømfindtlig. Fodringen kræver opmærksomhed, da hårløsheden ofte hænger genetisk sammen med mangel på kindtænder.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Som hos andre hårløse racer fødes der også hvalpe med lidt mere pels. De anerkendes ikke, men indgår i avl, for at racen ikke skal degenerere helt. En sådan hvalp er mere robust og kan med venlig konsekvens lære mange underholdende hundekunster.

HØJDE

25-40 cm

VÆGT

4-8 kg

FARVER

Hudfarven kan være alt fra dyb sort over mørk brun til lys blond. Pigmentløse pletter forekommer.

OPRINDELSE

2000 år gamle afbildninger viser, at racen har eksisteret i Peru, længe før europæerne kom til den del af verden tidligt i 1500-tallet. Inkaerne betragtede den som hellig og holdt fast ved den, så længe deres rige bestod, og opdrættet fortsatte derefter hos indianerstammer helt op i 1900-tallet. Racen blev ?opdaget? af nordamerikanske hundeentusiaster og derfra introduceret i Europa under navnet Inca Orchid Moonflower Dog. Den findes i tre størrelsesvarianter.

HJEMLAND

Peru

INTERNATIONALT RACENAVN

Perro sin Pelo del Peru

Peruviansk hårløs, lille, uden pels HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Peruviansk hårløs, lille, uden pels, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub