Pekingeser
Den kinesiske tempelhund
5 Hvalpe
Pekingeser

Pekingeser


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

En pekingeser er en lille hund med meget stort selvværd. Den er dristig og selvsikker. Den kan være stædig, opbrusende og kamplysten. Samtidig er den kærlig og trofast mod dem, den vælger at respektere. Den knytter sig mest til én person, men kan fint omgås familiens børn, hvis den er vant til dem fra hvalp. Bør socialiseres tidligt.

BEHOV

En pekingeser kræver masser af opmærksomhed og kontakt samt en tidlig og konsekvent opdragelse, hvor den lærer, hvem der bestemmer. Den behøver meget pasning og pleje, men kun behersket motion.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

For over 500 år siden skrev en kinesisk kejserinde blandt andet, at pekingeseren skulle have korte, krumme ben, så den ikke kunne gå langt væk, og den skulle være kræsen, så den ikke blev for tyk. Den sætter dog pris på nye indtryk og daglige gåture i roligt tempo.

PELS OG PLEJE

Det er en pels, der kræver sin ejer. Den er særdeles rigelig med en kraftig løvemanke rundt om halsen. Der skal virkelig arbejdes med børsten for at holde den ren og fri for filtre. Desuden skal folderne ved næseroden og de store, lidt udstående øjne holdes pinligt rene.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

HØJDE

15-23 cm for begge køn.

VÆGT

Hanner højst 5 kg. Tæver højst 5,5 kg.

FARVER

Alle farver og aftegninger er tilladt undtagen leverfarve.

OPRINDELSE

Sagnet fortæller, at Buddha var ledsaget af små hunde, som ved trusler forvandlede sig til løver. Tusindvis af gengivelser af disse hunde viser en tydelig lighed med nutidens pekingeser. Den blev opdrættet i Kina i århundreder og blev betragtet som kejserens ejendom. Ingen andre måtte eje den. Da briterne erobrede Peking i 1860 fandt de fem efterladte hunde i det kejserlige palads. De danner sammen med hunde, der senere blev smuglet ud fra Kina, basis for hele verdens bestand af pekingesere.

HJEMLAND

Kina/Storbritannien

INTERNATIONALT RACENAVN

Pekingese.

Pekingeser HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Pekingeser, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

5 Pekingeser til salg på købhund.dk
2 3 5 Hvalpe

Født d.: 10.03.2024
Klar til salg:
07.05.2023

Opdrætter:
Amanda Jayne Gregg

7260 Sønder-Omme

Alternativer til Pekingeser

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub