Old English Bulldog

Old English Bulldog


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En old english bulldog er en glad og venlig familiehund. Den er alsidig, sjov og selvstændig, men det er også en vagthund, der forstår at passe på hus og hjem. Racen er velegnet til børnefamilier, dog bør mindre børn ikke lufte hunden alene, da old english bulldogs er fysisk og psykisk stærke og vil kræve flere kræfter at holde end det, et mindre barn kan præstere.

BEHOV

Old english bulldog vil gerne arbejde. Den nyder at blive brugt til søgearbejde, lydighed, rally mm., men samtidig elsker den at putte i bløde puder og være en glad hjemmehund, der kan tilbringe en stille dag i sofaen. Racen er god til at indordne sig men kræver en del socialisering og tidlig træning. Og så kan en old english bulldog godt lide at være midtpunkt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Old english bulldogs er individualister, og der er store variationer inden for racen. De er meget menneskeglade og vil gerne være med alle vegne. Racen er selvstændig, og dette bør man have i baghovedet, når man har med en old english bulldog at gøre.

PELS OG PLEJE

Den korte, glatte pels holdes nemt fri for løse hår med jævnlig børstning. Hold øje med at eventuelle hudfolder er tørre og rene og brug et tørt stykke køkkenrulle efter behov.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Hårde træningsmetoder er ikke vejen frem med en old english bulldog, men racen er meget modtagelig overfor leg, godbidder og masser af positiv forstærkning. Racen elsker fysiske udfordringer på den daglige gåtur og at bruge næsen.

HØJDE

Hanner 44 - 48 cm. Tæver 42 - 46 cm.

VÆGT

Hanner 29 - 38 kg. Tæver 22 - 31 kg.

FARVER

Alle farver er accepteret

OPRINDELSE

Den nuværende old english bulldog er en rekonstruktion, som entusiaster besluttede at frembringe, dog med et nedtonet temperament fra den oprindelige bulldog, der dateres tilbage til 1600- og 1700-tallet. Forskellige genetiske krydsninger er blevet brugt i et omhyggeligt planlagt avlsprogram for at opnå dette mål. Resultatet blev en velbygget, atletisk og fysisk sund bulldog, som har en sund vejrtrækning, og som regel selv er i stand til at føde hvalpe.

HJEMLAND

England

INTERNATIONALT RACENAVN

Olde English bulldogge

Old English Bulldog HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Old English Bulldog, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Old English Bulldog

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub