Norsk Elghund, grå
Den norske urhund
0 Hvalpe
Norsk Elghund, grå

Norsk Elghund, grå


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En selvstændig, energisk og modig hund, som er skabt til jagt. Den kan kun tilpasse sig livet i en familie, hvis man er indstillet på at tilfredsstille hundens jagtinstinkter. Den kræver viden og erfaring. Racen er meget gøende - det er dens arbejdsredskab som jagthund. Hanhundene er ofte stridbar over for andre hanhunde.

BEHOV

Meget krævende med hensyn til motion og beskæftigelse. Den søger hele tiden nye udfordringer og kan være irriterende rastløs, hvis den keder sig. Desuden behøver den nær social kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Jagten kan foregå på to måder: Enten er hunden i line og fører jægeren i retning af elgen. Eller hunden løber løs, finder elgen og ”holder den fast” med gøen, til jægeren når frem. Den knytter sig oftest til en bestemt person og holder god kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er middellang, tyk, grov og glat med blød underuld. Den fælder i uanede mængder to til tre gange om året. Den holdes i det daglige med grundig gennembørstning og frisering en gang om ugen. Pelsen er varm, og hunden befinder sig godt i det fri, også om vinteren.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er yderst selvstændig og gør alt i sit eget tempo, så opdragelsen bør begynde meget tidligt. Den skal helst foregå i forskellige miljøer og mere have karakter af leg end træning. Vær konsekvent, venlig, opfindsom og motiverende.

HØJDE

Hanner ca. 52 cm. Tæver ca. 49 cm.

VÆGT

20-23 kg.

FARVER

Grå i forskellige nuancer med sorte hårspidser og mørk maske.

OPRINDELSE

Fund af forstenede knoglerester fra forhistoriske hunde viser, at spidshundetypen ikke har ændret sig ret meget i mere end 10.000 år. Urhunden har været bygget nogenlunde som nutidens elghund, og den har sandsynligvis arbejdet på samme måde med ekstraopgaver som gård- og vagthund. Den er Norges nationalhund nr. 1, og den har tidligere været brugt til jagt på bjørn, ulv og los. I dag anvendes den primært til elgjagt, men den kan også gøre sig nyttig ved jagt på småvildt som ræv og hare.

HJEMLAND

Norge.

INTERNATIONALT RACENAVN

Norsk elghund, grå.

Norsk Elghund, grå HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Norsk Elghund, grå, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Norsk Elghund, grå

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub