Magyar Agar
Magyar Agar
Magyar Agar

Magyar Agar


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Den ungarske mynde, er en stærk og typemæssigt mere kraftig end de fleste andre mynder. Den besidder som regel vagtinstinkt, men er ellers en venlig og hengiven mynde. Det er en er rolig, trofast og hengiven familiehund med et meget veludviklet jagtinstinkt. Den kræver nogen hundeerfaring og er ikke en race for førstegangshundeejeren. Det er en stor mynde, men som ikke fylder meget indendørs med dens rolige væsen

BEHOV

Motionsbehovet er stort og tilfredsstilles kun delvis af lange gåture, men bør suppleres med muligheden for at løbe frit. Den er behagelig at leve med, men kræver som alle andre mynder at løbe frit i sikrede områder. Jagtinstinktet er stort og man kan med fordel deltage i lure coursing, for at stimulere dette. Den behøver desuden mental beskæftigelse og tæt social kontakt med familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den bruges i hjemlandet stadig til harejagt, og den er særdeles udholdende, næsten utrættelig. Når synet af et muligt byttedyr tænder jagtlysten, er den meget svær at kalde tilbage, med mindre tidlig og vedholdende træning har givet bedre kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort, tæt, glat tilliggende og føles lidt hård. Om vinteren kan der dannes et betydeligt lag af tæt underuld, så pelsen beskytter langt bedre end pelsen hos mynder fra sydligere himmelstrøg og kræver derfor sjældnere dækken. I overgangsperioderne skal pelsen børstes grundigt igennem hver uge.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Socialiseringen med børn, fremmede og andre hunde bør begynde meget tidligt. Opdragelsen kræver tålmodighed og konsekvens. Træn tempofyldt og varieret i korte sekvenser og læg hovedvægt på indkald. Beløn hurtigt øjenkontakt og samarbejde.

HØJDE

Hanner 65-70 cm. Tæver 62-67 cm.

VÆGT

22-31 kg.

FARVER

Alle farver og farvekombinationer er tilladt undtagen blå, blå-hvid, brun, ulvegrå, black-and-tan og trefarvet.

OPRINDELSE

Alle de folkestammer, som i århundreder har bevæget sig ind i vore dages Ungarn og Rumænien, har haft kraftige jagtmynder. Det gjaldt også magyarerne, der har lagt navn til racen. Den blev i århundreder brugt af både adel og menigmand til jagt på harer og hjortevildt. Da hundevæddeløb i begyndelsen af 1800-tallet også blev populært i den del af Europa, krydsede man racen med greyhound. Den er i dag stadig fremragende til væddeløb, og på lange distancer er den endda hurtigere end greyhound.

HJEMLAND

Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN

Magyar Agar.

Magyar Agar HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Magyar Agar, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Magyar Agar

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub