Kleinspitz
Hengiven, trofast, robust, intelligent og lydig
0 Hvalpe
Kleinspitz

Kleinspitz


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

I mangt og meget en lidt større og mindre forfinet udgave af pomeranian. Den er livlig og usædvanlig trofast over for sin familie, nysgerrig og lidt afventende over for fremmede. Det er en lille hund med en stor selvtillid. Den er vagtsom og reagerer på alt ukendt med en ivrig gøen. En nem, stærk og robust selskabshund.

BEHOV

Den er stor nok til at gå lange ture og lille nok til at kunne være med overalt. Den er glad for nye oplevelser og for at bevæge sig, og den er meget knyttet til sin familie.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den vil gerne lege både med mennesker og andre hunde. Den vil også gerne gø ad dem, men det bør begrænses gennem tidlig og målrettet socialisering og træning. Hverken mennesker eller store hunde synes altid om larmen. Som regel holder den tæt kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen består af lange og lige dækhår, der står ud fra kroppen, og af en kort, tyk og vatagtig underuld. Den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for ikke at filtre. Vær desuden opmærksom på tandsten, da en lille hund ikke altid bruger tænderne tilstrækkeligt.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er lærenem, opmærksom og samarbejdsvillig. Den vil gerne bruges og kan lære alt, når det sker med tålmodighed, konsekvens og venlighed. Beløn hellere med ros og leg end med godbidder. Hunden er meget lille og bliver hurtigt mæt.

HØJDE

23-29 cm for begge køn.

VÆGT

4-6 kg.

FARVER

Sort, brun, hvid, orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orange-zobel, black and tan eller broget.

OPRINDELSE

De tyske spidshunde er efterkommere af en af verdens ældste hundetyper. De var i årtusinder udbredt over et meget stort område. Uanset størrelsen gjorde de nytte som vagthunde på gårdene, hvor de desuden holdt rotter og andre skadedyr fra dørene. Den lille kleinspitz var helt op i 1800-tallet identisk med den race, der i dag er kendt som pomeranian. Den blev i sit hjemland, og den beholdte sin størrelse og sin mere beherskede pels, mens pomeranian blev avlet mindre og mere pelsrig i Storbritannien.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Deutscher Spitz (Kleinspitz).

Kleinspitz HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Kleinspitz, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Kleinspitz

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub