Greyhound
Super sprinter & social sofahund
0 Hvalpe
Greyhound

Greyhound


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Blid og afbalanceret med en lidt tilbagelænet holdning til omgivelserne. Den er kærlig og hengiven og en behagelig selskabshund for en familie, der gennem træning og håndtering forstår at tilgodese dens behov for at løbe. Den er generelt venlig mod alle mennesker og mod andre hunde, og den sætter stor pris på kontakt.

BEHOV

Den har brug for dagligt at få mulighed for at løbe frit, men dens motionsbehov er ellers normalt ikke så voldsomt, som den giver indtryk af. Den behøver ubetinget en tæt social kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Hjemme er den rolig og afslappet. Ude kan den blive grebet af ubetvingelig jagtlyst og en voldsom trang til at løbe efter alt, der bevæger sig - også katte og små hunde. Den kommer hurtigt op på en fart af 60 km/t, og så er den svær at kalde tilbage.

PELS OG PLEJE

Pelsen er fin, glat og tæt tilliggende. Den fælder noget, men en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind fjerner de løse hår. Pelsen yder meget lidt beskyttelse, så i koldt og vådt vejr kan hunden være temmelig modvillig til at gå uden for en dør. Et dækken kan hjælpe.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Dens specielle bygning gør det vanskeligt for den at sidde i længere tid ad gangen. Det er ikke en naturlig stilling for racen. Træn venligt og konsekvent og læg hovedvægt på indkald. Vælg legekammerater med en vis størrelse.

HØJDE

Hanner 71-76 cm. Tæver 68-71 cm.

VÆGT

27-32 kg.

FARVER

Sort, hvid, rød, blå, fawn, vildtfarvet, brindlet eller enhver af disse farver blandet med hvidt.

OPRINDELSE

Det vides med sikkerhed, at kelterne havde mynder på de britiske øer allerede i 375 f.v.t., De var formentlig medbragt fra Mellemøsten under folkevandringerne. Der findes antikke afbildninger af sådanne hunde fra både i Egypten, Grækenland og fra Romerriget. Senere blev racen adelens jagthund, og allerede i 1500-tallet blev der arrangeret væddeløb med greyhounds. Racenavnet er et mysterium. Det kan betyde græsk hund, eller det kan være afledt af det gamle keltiske ord ”grei”, som betød fin eller smuk.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Greyhound.

Greyhound HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Greyhound, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Greyhound

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub