Finsk Lapphund
En nådegave fra det høje nord
5 Hvalpe
Finsk Lapphund
Finsk Lapphund
Finsk Lapphund
Finsk Lapphund

Finsk Lapphund


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En finsk lapphund har med det stabile væsen stadig mange af sine oprindelige instinkter i behold fra tiden som hyrde- og vagthund, men den finder sig i dag også godt til rette i en aktiv familie. En finsk lapphund er venlig og trofast, tålmodig med børn og rolig og afslappet i selskab med fremmede. Den er social over for både mennesker og dyr.

BEHOV

En finsk lapphund elsker selskab og knytter sig meget tæt til hele familien, men den kan også udmærket være alene, hvis den hver dag får tilstrækkelig fysisk motion og meningsfyldt beskæftigelse.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En finsk lapphund er en aktiv og arbejdsglad hund, som egner sig til næsten alle former for hundesport. Hyrdeinstinktet er stærkt, og opfindsomheden er stor, når den prøver at få afløb for det. Alt, hvad der bevæger sig, skal samles sammen. Jagtlysten er i dag behersket.

PELS OG PLEJE

Pelsen er rigelig, vandtæt og godt isolerende med lang, lige og grov dækpels over blød og tæt underuld. Pelsen er væsentligt mere fyldig i den kolde tid. Om sommeren fældes meget af underulden. Pelsplejen består i grundige gennembørstninger med jævne mellemrum.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En finsk lapphund er opvakt, kvik, arbejdsvillig og glad for at lære. Begynd opdragelsen tidligt for at dæmpe hyrdehundeaktiviteten og begrænse lysten til at gø. Skift gerne mellem flere træningsmiljøer og belønninger for at holde interessen fanget.

HØJDE

Hanner 46-52 cm. Tæver 41-47 cm.

VÆGT

19-21 kg.

FARVER

Alle farver er tilladt.

OPRINDELSE

Samerne fulgte i årtusinder vildrenerne over enorme afstande, ofte langt ind i Sibirien, for at skaffe sig kød og skind. De indfangede dem ved hjælp af hunde. Først i 1800-tallet fik hundene til opgave at vogte og drive flokkene af halvtamme rensdyr. Da interessen for de oprindelige hunderacer vågnede, gjorde man i både Sverige og Finland krav på den samiske rensdyrhund, og det førte til nutidens opsplitning i to racer. I dag bruges den finske lapphund stadig som hyrdehund, nu også til får.

HJEMLAND

Finland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Suomenlapinkoira.

Finsk Lapphund HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Finsk Lapphund, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

5 Finsk Lapphund til salg på købhund.dk
2 3 5 Hvalpe

Født d.: 09.05.2024
Klar til salg:
04.07.2024

Opdrætter:
Leena Lundgaard

3460 Birkerød

Alternativer til Finsk Lapphund

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub