Engelsk Bulldog
Muskuløs, omgængelig & legesyg
13 Hvalpe
Engelsk Bulldog
Engelsk Bulldog
Engelsk Bulldog
Engelsk Bulldog
Engelsk Bulldog

Engelsk Bulldog


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

En engelsk bulldog er venlig, hengiven og charmerende hund. Den kan skiftevis være overstrømmende glad, kærlig og egenrådig, grænsende til det stædige. Velegnet som selskabshund.

BEHOV

Racen engelsk bulldog er en selskabshunderace. Den har brug for at have sine mennesker omkring sig, og den egner sig ikke til at være alene hjemme i alt for mange timer. Den holder vitterlig af at være sammen med familien – uanset om familien er hjemme eller om hunden er med familien på farten. Engelsk bulldog er en såkaldt brachycephal race (”brachy” betyder kort og ”cephalic” betyder hoved) med et kort næseparti. DKK’s opdrættere har fokus på at vælge avlsdyr med åbne og sunde luftveje. Fra 01.08.2023 vil engelsk bulldog med DKK stambog, være BOAS gradueret før de må bruges i avl. Læs evt. mere om BOAS på DKK’s hjemmeside: Link

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Bulldogger er individualister, og der er store variationer inden for racen. En daglig gåtur i spændende omgivelser opfylder den voksne hunds motionsbehov. Hunde regulerer deres temperatur ved hjælp af vejrtrækningen, så racen kan have svært ved at komme af med overskudsvarmen i varmt vejr.

PELS OG PLEJE

Den korte, fine og glat tilliggende pels holdes nemt fri for løse hår med jævnlig børstning. Hudfolder og øjenrande skal holdes rene og tørre for at undgå irritation.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Det kræver en del tålmodighed at opdrage en engelsk bulldog, men man når langt med belønning, afveksling og træning i korte sekvenser. Den godmodige hund kan optræde udfordrende over for artsfæller.

HØJDE

35-40 cm. Højde er dog ikke angivet i racestandarden.

VÆGT

Hanner 25 kg. Tæver 22,7 kg.

FARVER

Ensfarvet rød i forskellige nuancer, fawn eller brindlet med eller uden sort maske eller hvide aftegninger.

OPRINDELSE

Kampe mellem hunde og andre dyr har været en kendt folkeforlystelse helt tilbage i det gamle Rom og videre middelalderen igennem. Betegnelsen bulldog - tyrehund - blev brugt allerede i 1600-tallet for en krydsning mellem mastiff-lignende vagthunde og hidsige jagtterriere. De skulle kunne bide sig fast i tyren uden at tabe vejret og være lavbenede nok til at undgå de sparkende klove. Dyrekampe blev forbudt i England i 1835, og de lynhurtige muskelbundter udviklede sig efterhånden til landets nationalrace.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Bulldog.

Engelsk Bulldog HVALPE TIL SALG

VISER 2 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Engelsk Bulldog, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

6 Engelsk Bulldog til salg på købhund.dk
3 3 6 Hvalpe

Født d.: 13.05.2024
Klar til salg:
22.07.2024

Opdrætter:
Jens Dregård-Sørensen

3650 Ølstykke

7 Engelsk Bulldog til salg på købhund.dk
3 4 7 Hvalpe

Født d.: 18.05.2024
Klar til salg:
13.07.2024

Opdrætter:
Lis Heide-Jochimsen

5772 Kværndrup

Alternativer til Engelsk Bulldog

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub