Dalmatiner
En kontaktsøgende & kærlig individualist
0 Hvalpe
Dalmatiner
Dalmatiner
Dalmatiner
Dalmatiner
Dalmatiner
Dalmatiner

Dalmatiner


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

Farveskala

MENTALITET

En livlig, selvstændig og aktiv hund, der elsker at bevæge sig og bruge sin næse, men den er også mageligt anlagt. Det er en intelligent hund, der forstår at udnytte det til egen vinding (ikke ejerens). Den gør relativt sjældent, men fortæller tydeligt, hvis der kommer ubudne gæster. Ofte smiler den imødekommende til fremmede, hvilket fejlagtigt kan opfattes som aggressivitet.

BEHOV

Hunden deltager gerne i alle familiens aktiviteter, hvis de er tilpas afvekslende, og så behøver den ikke megen motion. Den skal have daglige gåture og opgaver med mentale udfordringer.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den elsker at løbe, også lange distancer. Når den unge hund er fri, løber den gerne langt omkring, men ved hele tiden, hvor ejeren er.

PELS OG PLEJE

Den korte, hårde og glat tilliggende pels er tæt og glansfuld. Pelsen er "selvrensende" og kræver ingen pleje. En daglig børstning eller aftørring med et fugtigt vaskeskind fjerner mange af de løse hår, der sætter sig på tøj, møbler og tæpper, hvor de tydeligt ses.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Dalmatineren er lærenem og selvstændig. Den vil gerne lære nyt. Når det så er lært, er det ikke så interessant mere. Derfor skal træningen være varieret, ikke for langvarig og med god positiv motivation. Dalmatineren er ofte stædig, så forsøg på indlæring med tvang har ofte en virkning modsat den ønskede.

HØJDE

Hanner 56-62 cm. Tæver 54-60 cm.

VÆGT

24-35 kg.

FARVER

Helt hvid med sorte eller brune, veldefinerede, runde pletter.

OPRINDELSE

Racen har navn efter provinsen Dalmatien på Adriaterhavskysten i det tidligere Jugoslavien, men dens oprindelse er uklar og bygger alene på formodninger. Sigøjnere kan have bragt den med fra Indien til Middelhavsområdet, hvor den har været kendt i hvert fald fra 1300-tallet.
I 1800-tallet var den populær blandt kuske. Den fulgte vognene, banede vej og advarede mod landevejsrøvere. Dalmatinere har haft mange andre opgaver, fra jagthund, grænsevagthund, kurerhund, redningshund og rottehund på brandstationerne og trækhund blandt andet for hundeslæder. I dag fungerer dalmatineren først og fremmest som en fremragende familiehund.

HJEMLAND

Kroatien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Dalmatinac.

Dalmatiner HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Dalmatiner, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Dalmatiner

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub