Curly Coated Retriever
Retrieveren til alle aktiviteter
0 Hvalpe
Curly Coated Retriever

Curly Coated Retriever


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Det er den største, mest robuste og mest selvstændige af alle retrieverne. Den er som de øvrige rolig, pålidelig og venlig over for alle i familien. Den er en af de mest vagtsomme hunde i jagthundegrupperne og kan virke noget skeptisk i forhold til fremmede og andre hunde. Det er ikke en hund for førstegangshundeejeren.

BEHOV

Den kræver tidlig socialisering, konsekvent opdragelse, meget motion og plads til at røre sig samt mentalt stimulerende beskæftigelse og et godt socialt liv. Svømmer og apporterer gerne.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den er sent udviklet, og som ung er den særdeles aktiv og foretagsom. Den har tendens til at knytte sig mest til den person, der træner og arbejder med den. Den holder generelt god kontakt til vedkommende og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE

Kroppen er fra nakke til halespids dækket af små, stramme og faste krøller, som ligger tæt ind til huden uden underuld. Resten af hunden er glathåret. Den helt specielle pels er tilpasset til at arbejde i vand, men beskytter også godt mod skrammer. Den er stort set selvrensende.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er som regel positiv over for indlæring, men kan være lidt egensindig. Den kræver en ejer, som roligt og venligt kan motivere hunden og vinde dens respekt. Ud over til jagt og navnlig apportering er den velegnet til mange andre opgaver.

HØJDE

Hanner ca. 68 cm. Tæver ca. 63 cm.

VÆGT

32-36 kg.

FARVER

Sort eller leverfarvet.

OPRINDELSE

Racen kan føres tilbage til omkring år 1800, hvor den nu uddøde engelske tweed water spaniel blev krydset med nogle af de hunde, der kom fra Newfoundland til England med torskefiskerne, samt muligvis med andre vandapporterende fuglehunde. Den blev tidligt populær som jagthund hos vildtfogeder og opsynsmænd i skovene, hvor dens vagtsomhed var en hjælp i kampen mod krybskytteri. Da den er robust i selv det barskeste klima, har den også været forsøgt anvendt som lavine- og redningshund.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Curly Coated Retriever.

Curly Coated Retriever HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Curly Coated Retriever, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Curly Coated Retriever

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub