Chart Polski
Chart Polski
Chart Polski

Chart Polski


Størrelse

Stor

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En selvsikker og modig hund. I familien knytter den sig ofte mest til en bestemt person, men den er venlig mod alle og overbærende med familiens børn. Over for fremmede er den vagtsom og lidt reserveret, men som regel omgængelig. Den kan optræde udfordrende over for andre hunde og trives generelt bedst som alenehund.

BEHOV

Den behøver meget motion og er en god ledsager på cykel-, løbe- eller rideturen. Den bruger sin næse mere end de fleste mynder og sætter pris på mange mentalt stimulerende opgaver.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den er formentlig oprindelig en krydsning mellem lokale drivende jagthunde og mynder, og den har bevaret egenskaber fra begge grupper. Den følger et spor, men jager også ved hjælp af synet. Jagtlysten er stor, men til at kontrollere ved træning.

PELS OG PLEJE

Pelsen er ret grov uden at være hverken ru eller silkeagtig. Længden varierer noget, og pelsen kan danne moderate bukser bag på lårene og være lidt busket på halen. Den beskytter godt mod vejret og vegetation og behøver kun en grundig ugentlig gennembørstning.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er selvstændig, men også samarbejdsvillig og nært knyttet til den person, som den har accepteret som sin leder. Den bliver med en venlig, og konsekvent opdragelse væsentlig mere lydig end de fleste andre mynder. Skift ofte belønning og træningsmiljø.

HØJDE

Hanner 70-80 cm. Tæver 68-75 cm.

VÆGT

27-32 kg.

FARVER

Alle farver er tilladt.

OPRINDELSE

Allerede i 1300-tallet omtales den polske mynde i forbindelse med falkejagt. Den var især populær hos adelen, som til hest drog på jagt efter ulve og al slags småvildt. Racen var udbredt i Polen helt op til anden verdenskrig, hvor det blev svært at holde store hunde. Yderligere blev mynder i 1946 forbudt på landet, og snart blev racen anset for uddød. Den havde dog overlevet hos landbefolkningen, som brugte den til at supplere de magre forsyninger af fødevarer, og den er nu retableret.

HJEMLAND

Polen.

INTERNATIONALT RACENAVN

Chart Polski.

Chart Polski HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Chart Polski, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Chart Polski

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub