Breton
Maximum kvalitet i minimum hund
0 Hvalpe
Breton
Breton
Breton
Breton

Breton


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Næst efter fugle er mennesker nok det mest interessante for en breton. Bliver dens behov tilgodeset, tilpasser den sig ethvert miljø. Den er generelt blid, omgængelig og mentalt i balance, men den er også meget energisk. Den er en udmærket familiehund hos aktive mennesker og velegnet til mange former for hundesport.

BEHOV

Den mindste af de stående hønsehunde er en ægte jagthund med stort behov for motion og beskæftigelse. Den skal have rig mulighed for at bevæge sig frit, apportere og have nær kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Det er en alsidig jagthund, egnet til al slags vildt og terræn. Dens jagtegenskaber spænder fra sikkert sporsøg over vedholdende stand til perfekt apportering. Den arbejder selvstændigt, men den er samtidig lydhør for anvisninger og holder god kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er fin i strukturen, men ikke silkeagtig. Den er fladt tilliggende eller let bølget, men aldrig krøllet. Den beskytter ret godt, og hunden er ikke kuldskær. Pelsplejen er ubetydelig, en jævnlig gennembørstning er tilstrækkelig til at fjerne snavs og løse hår.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er tidligt udviklet og har gode anlæg for træning. Den er opmærksom og positiv over for indlæring, og opdragelsen volder sjældent problemer. Den er følsom over for hård behandling, så vær ekstra venlig og beløn hurtigt og varieret.

HØJDE

Hanner 48-52 cm. Tæver 46-51 cm.

VÆGT

13-15 kg.

FARVER

Hvid og orange, hvid og sort, hvid og brun, broget eller skimlet (såkaldt roan).

OPRINDELSE

Den er formentlig en af de ældste racer af spanieltypen. En romer beretter allerede omkring år 150 f.v.t. om bretonernes slanke hunde med den fine lugtesans, og de ældste afbildninger er fra 1600-tallet. Racens seneste udvikling fandt sted i Pontou i det centrale Bretagne midt i 1800-tallet, og den er nu Frankrigs mest populære stående jagthund. I 1930'erne blev en del hunde eksporteret til USA, hvor racen i dag er den mest udbredte stående jagthund. Hvalpene fødes ofte stumphalede.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Epagneul Breton.

Breton HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Breton, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Breton

FEED

Del dit eget billede med #DKKbreton