Alaskan Malamute
Verdens stærkeste slædehund
0 Hvalpe
Alaskan Malamute
Alaskan Malamute
Alaskan Malamute
Alaskan Malamute
Alaskan Malamute

Alaskan Malamute


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En alaskan malamute er en stærk og selvstændig arbejdshund. Den er generelt venlig over for børn, voksne og fremmede, uden at den dog viser overvældende begejstring. Den er mindre tolerant i forhold til andre hunde. Det er sjældent, den selv starter slagsmål, men den går heller ikke af vejen for dem. Racen kræver en erfaren og aktiv ejer.

BEHOV

En alaskan malamute er den største og tungeste af slædehundene har brug for meget motion og beskæftigelse med opgaver, som den finder meningsfyldte. Man skal have forståelse for, at den er trækhund om en hals.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En alaskan malamute er ekstremt udholdende og bevæger sig gerne langt omkring. Den kan være svær at holde under kontrol, hvis den får lov til at gå løs. Det er ikke en enmandshund, men en hengiven ledsager for dens ejer, der kan beskæftige den og udfylde lederrollen.

PELS OG PLEJE

Den tykke, grove dækpels varierer i længde. Underulden er tæt, 2-5 cm. tyk og føles fedtet. Pelsen er meget varm, så racen er udsat for at få hedeslag i stærk sol. Hunden skal børstes jævnligt, men fælder alligevel i store mængder, hvis den opholder sig meget indendørs.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Det er et stort arbejde at opdrage og træne en så naturpræget hund. Begynd tidligt, vær venlig og ubøjeligt konsekvent, respekter malamutens selvstændighed og læg hovedvægten på øvelser, der skaber tillid, kontakt og fastlægger lederskabet.

HØJDE

Hanner ca. 63,5 cm. Tæver ca. 58,5 cm.

VÆGT

34-39 kg.

FARVER

Fra lys grå til sort, fra nuancer af zobel til rød med lyse aftegninger eller helt hvid.

OPRINDELSE

Mahlemut-stammen - et inuitfolk på Alaskas vestkyst - havde mere brug for stærke end for hurtige hunde, når de som nomader konstant var på vandring fra det ene sted til det andet med alle deres ejendele. Alaskan malamute fik navn efter dem og blev senere ofte brugt, når polarekspeditioner skulle have transporteret deres tunge grej. Den anvendes stadig som trækhund og har også vundet tilhængere blandt dyrkere af slædehundesporten. Som familiehund kan den være krævende at have med at gøre.

HJEMLAND

USA.

INTERNATIONALT RACENAVN

Alaskan Malamute.

Alaskan Malamute HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Alaskan Malamute, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Alaskan Malamute

FEED

Del dit eget billede med #dkkalaskanmalamute