Cirneco dell'Etna
Cirneco dell'Etna
Cirneco dell'Etna
Cirneco dell'Etna
Cirneco dell'Etna

Cirneco dell'Etna


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

Farveskala

MENTALITET

Den mindre og lettere udgave af pharaoh hound har masser af temperament, men er samtidig blid og hengiven over for alle, den kender. I forhold til fremmede mennesker og andre hunde er den afventende og kan være noget forbeholden. Som selskabshund kan dens stærke jagtinstinkt og behov for bevægelse skabe problemer.

BEHOV

Indendørs er den rolig, kontaktsøgende og meget lidt pladskrævende. Men den er næppe nogen byhund, da den kræver afløb for sin udprægede trang til nye oplevelser og til at løbe frit.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En særdeles aktiv jagthund, oprindelig tilpasset jagt på vilde kaniner i det vanskelige terræn på Etnas ujævne lavaskråninger. Den lytter og snuser sig frem til byttet, forfølger det gøende ved hjælp af synet og dræber det hurtigt og effektivt.

PELS OG PLEJE

Den korte, fine og tæt tilliggende pels yder ingen beskyttelse mod fugt og kulde, så hunden går kun modvilligt ud i dårligt vejr. Når det er varmt, opholder den sig til gengæld gerne udendørs. Pelsplejen indskrænker sig til en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Beløn hunden for samarbejde og kontakt. Trænes den venligt, vedholdende og konsekvent med mange belønninger, reagerer den erfaringsmæssigt positivt. Det bliver dog næppe en hund, som man kan slippe løs på steder med vildt og trafik.

HØJDE

Hanner 46-52 cm. Tæver 42-50 cm.

VÆGT

8-12 kg.

FARVER

Fauve med eller uden hvide aftegninger eller hvid med orange aftegninger.

OPRINDELSE

Man har ment, at racen stammede fra oldtidens jagthunde, og at den fra Nildeltaet kom til Sicilien med fønikerne. Nye undersøgelser hævder imidlertid, at det er en indfødt race af siciliansk oprindelse. Under alle omstændigheder bekræfter mønter og graveringer, at den fandtes i egnen omkring vulkanen Etna i flere hundrede år før vor tidsregning. Her levede den i århundreder isoleret og upåagtet som jagthund, og her har den stadig sin største udbredelse. Uden for Italien er den sjælden.

HJEMLAND

Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Cirneco dell Etna.

Cirneco dell'Etna HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Cirneco dell'Etna, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Cirneco dell'Etna

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub