Irsk Rød/Hvid Setter
Rød/hvid men helt igennem irsk
0 Hvalpe
Irsk Rød/Hvid Setter

Irsk Rød/Hvid Setter


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Den er generelt overstrømmende i sin venlighed i forhold til familien og imødekommende over for fremmede og andre hunde. Den er i bund og grund en energisk jagthund, men den tilpasser sig også livet sammen med mennesker, som er indstillet på at tilfredsstille dens meget store behov for at bruge næsen og røre sig.

BEHOV

Den behøver meget tæt kontakt med sine mennesker og insisterer på at blive beskæftiget med opgaver, den finder meningsfyldte. Mangel på fysisk og mental motion viser sig som rastløshed.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den er livlig, hurtig og udholdende med en ubetvingelig jagtlyst. Den holder god kontakt, og er den trænet, følger den villigt anvisninger. Den er dog svær at kalde tilbage, hvis den får fært af vildt, og den bør holdes i line på trafikerede steder.

PELS OG PLEJE

Den middellange pels er glat og uden bølger eller krøller. Den er blank, silkeagtig og knap så rigelig som hos andre settere. Flittig brug af børste og kam holder pelsen ren og fri for fældning og behængene på bryst, ben og hale fri for filtre, som kan genere meget.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er opmærksom og som regel meget positiv over for al indlæring. Den bliver sent voksen, så træningen skal begynde tidligt og være yderst venlig og lystbetonet, men samtidig vedholdende og konsekvent. Brug gerne apportering som belønning.

HØJDE

Hanner 58-67 cm. Tæver 55-62 cm.

VÆGT

20-30 kg.

FARVER

Ensfarvet varm kastanjerød eller hvid med røde aftegninger.

OPRINDELSE

Racens oprindelse er den samme som de øvrige setteres. Den findes i to varianter, som i dag regnes for to selvstændige racer. Den rød/hvide er den ældste, og man påstod op gennem 1800-tallet, at den var mere effektiv på jagt. Den helt røde blev anset for den smukkeste, og det medførte en fokusering på udseendet, så det i nogle lande gik ud over brugsegenskaberne. Mange opdrættere verden over har dog heldigvis holdt fast i at skabe nutidens på én gang effektive og smukke jagthund.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Irish Red Setter/Irish Red and White Setter.

Irsk Rød/Hvid Setter HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Irsk Rød/Hvid Setter, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Irsk Rød/Hvid Setter

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub