Gos d'Atura Catala


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Den er aktiv, legelysten og altid opmærksom. Der er ingen risiko for at komme til at kede sig i selskab med hyrdehunden fra Catalonien. Det er en utrættelig ledsager, hvis man kan lide at vandre, løbe eller cykle og en herlig legekammerat for børn. Den er meget vagtsom og kan virke noget skeptisk over for fremmede.

BEHOV

En livlig og motionsglad hund, som har behov for tæt kontakt til sin familie, og dermed er den en herlig selskabshund for aktive mennesker. Meget glad for at opholde sig udendørs.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En energisk hund, der sætter stor pris på at blive beskæftiget. Den har mange af de oprindelige hyrdehundeegenskaber i behold, og den er således altid opmærksom på, hvad der foregår i omgivelserne. Den er lydhør, men tager også selvstændige initiativer.

PELS OG PLEJE

Den stride pels er nem at holde i hverdagen ved hjælp af karte og børste. Den fælder i to tempi, først på forparten og derefter på bagparten. Pelsen er lokket og glat eller let bølget. Racen findes også i en meget sjælden korthåret variant (perro de pastor eller catalan de pelo corto).

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen kræver tidlig socialisering til fremmede. Hurtig opfattelsesevne, lærenem og samarbejdsvillig, så indlæringen volder sjældent problemer. Træn varieret og tempofyldt i korte sekvenser, så hunden ikke når at kede sig ved for mange gentagelser.

HØJDE

Hanner 47-55 cm. Tæver 43-53 cm.

VÆGT

17-19 kg.

FARVER

Fawn, brun i mere eller mindre rødlige nuancer, grå, sort og hvid.

OPRINDELSE

Racen stammer fra den nordspanske provins Catalonien, som strækker sig fra kysten ved Barcelona til Pyrenæerne. Her har dens nøjsomme forfædre vogtet får i århundreder under barske vilkår, hvilket har gjort hundene ufølsomme over for varme og kulde og al slags vejr. Racens standard blev skrevet i 1929 på basis af to individers udseende, så i lokalområdet kan man stadig finde forskellige typer. Sandsynligvis i nær familie med de franske hyrdehunderacer fra den anden side af Pyrenæerne

HJEMLAND

Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Gos d'Atura Catala.

Gos d'Atura Catala HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Gos d'Atura Catala, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Gos d'Atura Catala

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub