Gordon Setter
Den skotske setter
0 Hvalpe
Gordon Setter

Gordon Setter


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En aktiv og venlig jagthund. Hengiven i familien, hvor den mest knytter sig til en bestemt person. Mere tilbageholdende i forhold til fremmede og navnlig over for andre hunde. Den kan tilpasse sig en sporty familie, men næppe et liv som udelukkende selskabshund, og det er ikke en race for den helt uerfarne ejer.

BEHOV

Den har brug for masser af motion, mentalt stimulerende opgaver og nær social kontakt. Desuden behøver den tidlig socialisering og tilvænning til børn samt en konsekvent opdragelse.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den stærkeste og tungeste af setterne er også den langsomste, men den er hurtig nok, når lugten af fugl tænder jagtlysten. Det er en energisk og selvstændig hund, der gerne bevæger sig over stor afstand, men som samtidig holder relativt god kontakt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er moderat lang, glat tilliggende og hverken krøllet eller bølget. Den har fyldige behæng på ører, bryst ben og hale samt under bugen. En grundig ugentlig gennembørstning holder kropspelsen i orden. Behængene bør dagligt friseres fri for filtre og planterester.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den behøver en tidlig og vedvarende socialisering og opdragelse, da den bliver sent moden. Træn varieret i korte og tempofyldte sekvenser og beløn rigeligt. Læg hovedvægten på indkald og lad gerne hunden apportere så meget som muligt.

HØJDE

Hanner ca. 66 cm. Tæver ca. 62 cm.

VÆGT

25-30 kg.

FARVER

Dyb sort med kastanjerøde aftegninger.

OPRINDELSE

Det er den eneste setter, som har sin oprindelse i Skotland, hvor man foretrak noget tungere hunde på grund af det vanskeligere terræn. Nutidens sorte og røde race er skabt i slutningen af 1700-tallet af hertugerne af Richmond og Gordon på basis af en ældre type, som var hvid med sorte og brune partier. Hundene fik navn efter Gordon Castle nord for Aberdeen. Den har stået lidt i skyggen af den engelske og den irske setter, men er værdsat i mange lande for sine fremragende jagtegenskaber.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Gordon Setter.

Gordon Setter HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Gordon Setter, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Gordon Setter

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub