Collie, korthåret
Den korthårede Lassie
0 Hvalpe
Collie, korthåret

Collie, korthåret


Størrelse

Mellem

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Det er i princippet kun pelslængden, der adskiller de to collievarianter. I praksis er de i dag dog også lidt forskellige af væsen. Den korthårede "sportsmodel" har ikke i samme grad været avlet udelukkende på udseendet, så den har bevaret mere af hyrdehundeinstinktet. Den er venlig og en fortrinlig selskabshund.

BEHOV

En livlig hund, som har brug for en hel del motion og beskæftigelse i form af opgaver, som kan stimulere den mentalt. Behøver desuden et godt socialt liv med tæt kontakt til familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Aktiv, årvågen og knap så følsom over for uventede påvirkninger som den langhårede collie. Man fristes til at betragte den som en mellemting mellem denne og den til tider overdrevent foretagsomme border collie. Kontaktglad og lydhør over for anvisninger.

PELS OG PLEJE

Dækpelsen er strid i strukturen, kort og glat tilliggende med meget tæt underuld. Pelsen er lidt længere på hals og bryst, hvor den danner en krave. Den beskytter hunden godt i al slags vejr, og den er meget enkel at holde i hverdagen med en jævnlig gennembørstning.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er nem at socialisere. Den er samarbejdsvillig, har en hurtig opfattelsesevne og kan blive en fremragende sports- og konkurrencehund. Bør trænes konsekvent, men uden hårdhed, varieret og i korte sekvenser, så hunden ikke når at kede sig.

HØJDE

Hanner 56-61 cm. Tæver 51-56 cm.

VÆGT

20-34 kg.

FARVER

Zobel, trefarvet eller blue merle med hvide aftegninger. Den hvide farve må dog ikke være dominerende.

OPRINDELSE

Korthåret og langhåret collie har samme oprindelse. De kom til Skotland som fårehyrder, og de blev oprindelig regnet som en og samme race. Der kunne langt op i tiden i begge slags kuld forekomme hvalpe af den modsatte hårlagsvariant. Nu har racerne hver sin standard, og de parres ikke længere indbyrdes. Den korthårede collie har aldrig fået samme opmærksomhed som den langhårede, og den blev betragtet kun som en arbejdshund i meget lang tid. I dag er den en elegant, sporty familiehund.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Collie Smooth.

Collie, korthåret HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Collie, korthåret, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Collie, korthåret

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub