Cane da Pastore Bergamasco
0 Hvalpe
Cane da Pastore Bergamasco
Cane da Pastore Bergamasco

Cane da Pastore Bergamasco


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

På den ene side en selvstændig og selvsikker hund, stolt og alt andet end tøvende. Meget balanceret, er glad for andre hunde, leger gerne, og den lader sig som udgangspunkt ikke provokere, når andre hunde udviser aggressiv adfærd. Samtidig et følsomt gemyt, som er glad for tæt kontakt. Den er vagtsom og beskyttende i forhold til sine mennesker og sit område og er derfor egnet som vagthund. Den er talmodig og leger gerne, hvilket gør den en god kammerat også for børn i en familie.

BEHOV

Sørg for god plads udendørs, så hunden kan få afløb for sin naturlige trang til at bevæge sig. Giv den desuden mange opgaver, som den finder meningsfyldte, og en tæt social kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

I bjergenes ensomhed udviklede racen en tæt samhørighed med hyrderne - en adfærd som den stadig har i behold som familiehund. Hyrdehundeinstinkterne gør den lærenem og samarbejdsvillig, selv om den også fuldt ud er i stand til at arbejde selvstændigt. Dens aktivitetsniveau er ikke særlig højt set i forhold til, at det er en hyrdehund. På en skala fra 1-5 vil den nok ligge på tre.

PELS OG PLEJE

Pelsen danner filtbånd af ca. 2 cm bredde. Ved 6-8 års alderen er hunden er helt udvokset, og pelsen når ned til gulvet. Båndene skal ikke kæmmes, og derfor kræver hunden ikke daglig pelspleje. Båndene skal dog deles for at undgå, at filtet når ned til huden og forhindrer luftcirkulation til huden. I hundens første leveår, skal båndene deles hyppigt, cirka hver anden uge. Ved den voksne hund kræves deling af båndene ca. hver anden måned. Pelsen skal helst ikke vaskes med sæbe for at undgå at fjerne den olie, som huden naturligt udskiller. Pelsen må dog skylles.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Det er vigtigt, at den tidligt bliver socialiseret til mennesker, da den især som ung er noget mistroisk over for fremmede. Roen og sikkerheden kommer med gode oplevelser. Indlæringen volder sjældent problemer. Træn varieret og med konsekvens.

HØJDE

Hanner 58-62 cm. Tæver 54-58 cm.

VÆGT

26-38 kg.

FARVER

Gråmeleret i alle nuancer og sort evt. med anstrøg af rødbrunt eller grågult. Ensfarvet hvid er ikke tilladt.

OPRINDELSE

En meget gammel race, hvis oprindelse er uklar. Den var allerede ved starten af vores tidsregning udbredt i hele den italienske alperegion, hvor den drev og vogtede alle former for husdyr. Antallet af disse hunde var dog særlig stort i dalene omkring Bergamo, hvor opdrættet af får tidligt blev højt udviklet. Bergamascoen har altid været en effektiv arbejdshund med mange forskellige opgaver som hyrde-, vagt- og trækhund. Den har dog også i flere perioder været tæt på at uddø.

HJEMLAND

Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Cane da Pastore Bergamasco.

Cane da Pastore Bergamasco HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Cane da Pastore Bergamasco, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Cane da Pastore Bergamasco

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub