Bullmastiff
Skovløberens nathund
0 Hvalpe
Bullmastiff

Bullmastiff


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En venlig og godmodig hund, som er meget hengiven over for sin familie, tålmodig i forhold til familiens børn, men lidt afventende over for fremmede. Den er opmærksom, modig og en pålidelig vagthund, hvis situationen kræver det. Som selskabshund kræver den på grund af størrelsen nogen erfaring og en del råstyrke.

BEHOV

Sætter pris på en god menneskelig kontakt og regelmæssig motion, helst i form af lange spadsereture. Kræver en tidlig og konsekvent opdragelse, som fastlægger lederskabet fra starten.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Til trods for tyngden er racen både aktiv, udholdende og glad for at bevæge sig. Den holder sig gerne i nærheden af sine mennesker. Den virker rolig, men den har enorme kræfter og bør derfor ikke luftes i snor af børn eller fysisk svage personer.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kort, hård og fladt tilliggende med en smule underuld, som netop er tilstrækkelig til at beskytte mere mod vejret end pelsen hos de helt korthårede racer. Pelsplejen indskrænker sig til en grundig ugentlig gennembørstning for at fjerne støv og løse hår. Hunden savler en del.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Generelt er racen positiv over for indlæring, selv om den er svær at gøre ubetinget lydig. Træn konsekvent i korte sekvenser med mange belønninger. Den kønsmodne hund besvarer let udfordringer fra andre hunde.

HØJDE

Hanner 64-69 cm. Tæver 61-66 cm.

VÆGT

41-59 kg.

FARVER

Alle nuancer af fawn, rødbrun eller brindlet med sort maske.

OPRINDELSE

Allerede den franske naturforsker Buffon omtaler i 1791 en krydsning mellem mastiff og bulldog, som blev brugt til dyrekampe. Fra slutningen af 1800-tallet var racen populær blandt de godsfunktionærer, som skulle beskytte vildtet mod krybskytter. Hundene var tavse og modige, og de var smidige og stærke nok til at indhente forbryderen, kaste ham til jorden og holde ham fast, indtil lovens lange arm kunne tage over. Desuden bevogtede de på større ejendomme dyreflokkene mod kvægtyve.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Bullmastiff.

Bullmastiff HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Bullmastiff, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Bullmastiff

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub