Bedlington Terrier
Livlig, yndefuld og tillidsfuld livsledsager
0 Hvalpe
Bedlington Terrier
Bedlington Terrier
Bedlington Terrier
Bedlington Terrier
Bedlington Terrier
Bedlington Terrier

Bedlington Terrier


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Den er venlig og meget hengiven, når den er i ro, men også vagtsom og modig, når den mener, der er grund til det. Overstrømmende kærlig i forhold til familien, men måske lidt reserveret over for fremmede. Den er som udgangspunkt social, men kan have tilbøjelighed til at udfordre artsfæller, når den bliver kønsmoden.

BEHOV

Racen er glad for motion og selskab - kontaktbehovet kan næsten nærme sig det påtrængende. Den har en stor tilpasningsevne og indretter sig gerne efter de forhold, man tilbyder den.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Man skal være forberedt på, at hunden har et stærkt jagtinstinkt lige under huden. Den jager gerne alt, hvad der rører sig, og når den får fært af et bytte, reagerer den lynhurtigt. I den situation er den ellers kontaktglade hund svær at kalde ind.

PELS OG PLEJE

Pelsen er uldagtig og uden underuld. Den fælder ikke, og racen tåles af mange allergikere. Pelsplejen er omfattende. Hårene har tendens til at sno sig sammen, så hunden skal friseres igennem ofte og bades jævnligt. Pelsen klippes i facon fire til fem gange om året.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er som regel opmærksom og lærenem, men mister interessen, hvis indlæringen er kedelig og langtrukken med mange gentagelser. Den melder også fra, hvis træningen ikke er baseret på venlighed og tillid. Beløn samarbejde - også på afstand.

HØJDE

Omkring 41 cm uanset køn.

VÆGT

8-10,5 kg.

FARVER

Blå, leverfarvet eller sandfarvet med eller uden tanfarvede aftegninger.

OPRINDELSE

Racen kommer fra et område i Northumberland, og den menes at stamme fra krydsning mellem flere lokale terriervarianter og odderhund. Hurtigheden, den buede ryg og de lange bagben tyder på, at whippet også er indblandet. Sigøjnere i Rothburyskovene op mod den skotske grænse brugte disse hunde til vagt og krybskytteri, da de jager i tavshed. Desuden har racen deltaget i hundekampe og væddeløb. Den specielle frisure kom til sidst i 1800-tallet, da racen gjorde sin entre på udstillingerne.

HJEMLAND

INTERNATIONALT RACENAVN

Bedlington Terrier.

Bedlington Terrier HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Bedlington Terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Bedlington Terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub