Basset Artesien Normand
Ædel selvsikkerhed
på korte ben
0 Hvalpe
Basset Artesien Normand
Basset Artesien Normand
Basset Artesien Normand
Basset Artesien Normand
Basset Artesien Normand
Basset Artesien Normand

Basset Artesien Normand


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Den eleganteste af de fem franske bassetracer er en social og meget hengiven hund. Den har stor jagtlyst, men kan alligevel uden større problemer tilpasse sig et liv som selskabshund i en aktiv familie. Den er meget omgængelig, elsker kontakt og trives fint med familiens børn. Generelt er den elskværdig mod alt og alle.

BEHOV

En meget stærk flokfornemmelse kræver et godt socialt liv samt en del motion og fysisk aktivitet, hvor hunden får mulighed for at bruge sin næse til at finde genstande og følge et spor.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Jagtinstinktet er meget stærkt, og det er vigtigt tidligt at lære hunden at komme, når der bliver kaldt. Alligevel kan det være svært at bevare den fulde kontrol over hunden uden at have den i line, ligesom haven bør være effektivt indhegnet.

PELS OG PLEJE

Daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår fra den tætte, glatte og korte pels. De meget lange ører skal holdes omhyggeligt rene. Racen har på grund af den lange ryg ikke godt af at gå på trapper, før den er helt udvokset. Pas på overvægt.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er lærevillig og glad for at arbejde i kontakt med sit menneske. Men den er også selvstændig, så opdragelsen skal være konsekvent, venlig, tålmodig og vedholdende. Læg hovedvægt på indkald og træn i korte sekvenser i skiftende miljøer.

HØJDE

30-36 cm. for begge køn.

VÆGT

15-20 kg.

FARVER

Trefarvet hvid-fauve-sort eller tofarvet fauve og hvid.

OPRINDELSE

Bassetracernes kortbenethed skyldes en medfødt, arvelig forkortning af de lange rørknogler, kaldet chondrodystrofi. Allerede oldtidens ægyptere skildrede sådanne hunde med korte ben og ellers normale proportioner, så fænomenet har nok aldrig været usædvanligt. Racen er en sammensmeltning af en lettere type fra Artois og en tungere fra Normandiet. Den robuste og ivrige jagthund er selv forfader til basset hound, som efterhånden udviklede sig i mere ekstrem retning i England og USA.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Basset Artésien Normand.

Basset Artesien Normand HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Basset Artesien Normand, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Basset Artesien Normand

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub