Azawakh
Azawakh

Azawakh


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Azawakhen er liebhaveren inde for mynderacerne. Det er en ekstrem hund både fysisk og psykisk og kræver en passioneret og erfaren ejer. Den er noget reserveret over for fremmede, vagtsom og parat til at beskytte både mennesker, hjem og ejendom. Azawakhen er i familie med både saluki og sloughi. Den er temmelig reserveret ligesom dem, men vågen og opmærksom med et lidt "fjernt" blik. Det er som at se en levende skulptur, men man skal ikke tage fejl af dens elegante ydre. Det er en uovertruffen jæger, som besidder ekstrem udholdenhed og har et distanceret væsen. En azawakh kan ikke altid berøres af fremmede, men er særdels hengiven over for sin egen familie. Ønsker man sig en azawakh er det absolut nødvendigt at møde adskillige individer af racen

BEHOV

En Azawakh behøver masser af motion og sætter stor pris på selskab af sin egen familie. Den er blid og hengiven over for dem, den vælger at knytte sig til, men meget vagtsom i forhold til fremmede. Tidlig socialisering og en forstående opdragelse vil dæmpe azawakhens naturlige reservation. Bliver løbebehovet dækket, er den en fin og elegant familiehund, dog med stor jagtlyst. Behovet for at løbe frit er stort, men dette bør kun gøres på sikre arealer eller ved deltagelse i lure coursing.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Det er blevet sagt om azawakhen, at den er hurtig som vinden, udholdende som kamelen og smuk som en araberhest. Sikkert er det, at det er en fuldblods jagthund med nogen vildskab i sig. At holde jagtinstinktet under kontrol kræver en sikker indhegning.

PELS OG PLEJE

Pelsen er glat og fin, og hunden er næsten hårløs på bugen. Racen er udviklet til et liv i ekstrem varme og tørke, og den har svært ved at tilpasse sig en hverdag, som også byder på kulde og fugt. Det meste af året har den brug for et dækken, når den skal færdes ude.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

En azawakh er både selvstændig og følsom, så den kræver en tålmodig og meget venlig opdragelse fra tidligste hvalpealder. Den reagerer negativt på enhver form for pression. Vær konsekvent og varieret. Beløn straks samarbejde og øjenkontakt.

HØJDE

Hanner 64-74 cm. Tæver 60-70 cm.

VÆGT

15-25 kg.

FARVER

Alle nuancer fra lys sandfarvet til mørk fauve med hvide aftegninger på bryst, halespids og poter.

OPRINDELSE

I Mali og den sydlige del af Sahara lever tuaregerne som nomader med deres heste, kameler og hunde. Hundene bruges til jagt på antiloper og kaniner. De dræber ikke byttet, men sårer det alvorligt - døde dyr bliver nemlig hurtigt fordærvede i heden. Desuden holdes hundene til selskab og til at bevogte lejren. Racenavnet henviser til Azawakh-dalen i lavlandet omkring den centrale del af floden Niger. Azawakhen kom først til Europa omkring 1970 og har samlet størst interesse i Frankrig og Tyskland.

HJEMLAND

Mali/Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Azawakh

Azawakh HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Azawakh, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Azawakh

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub