Australsk Cattle Dog
0 Hvalpe
Australsk Cattle Dog
Australsk Cattle Dog
Australsk Cattle Dog

Australsk Cattle Dog


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Hyrdeinstinkt og mod i perfekt balance gør en australsk cattle dog til en fantastisk kvægvogter. Som familiehund er den vagtsom og selvstændig, noget reserveret i forhold til fremmede. Velegnet som konkurrencehund for den erfarne ejer, som fokuserer på hundesport, og som har lyst til at prøve kræfter med en anden af de udprægede brugshunde.

BEHOV

Får den australske cattle dog ikke mulighed for at arbejde med det, som den er bestemt til, må den i stedet tilbydes andre meningsfyldte opgaver. Den kræver masser af fysisk motion og mental stimulering.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Ude er den australske cattle dog yderst aktiv og arbejdsglad med nær kontakt til ejeren. Lidt roligere inde, men absolut ikke egnet som sofahund. Den har alle instinkter i behold til det udfordrende arbejde, som den er skabt til, og som den fortsat udfører i mange lande.

PELS OG PLEJE

Tæt tilliggende pels med ca. 3-4 cm lange, glatte og grove dækhår og tæt, kort underuld. Kort pels på hoved og ben, længere på halsen. Pelsen beskytter godt i al slags vejr. Den daglige pelspleje er meget overkommelig og indskrænker sig til en jævnlig gennembørstning.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Med sit reserverede væsen kræver en australsk cattle dog tidlig socialisering til både mennesker og andre hunde. Den er positiv over for indlæring, ualmindelig arbejdsglad og husker godt. Beløn rigeligt og undgå hårdhed. Samarbejdet skal bygge på tillid.

HØJDE

Hanner 46-51 cm. Tæver 43-48 cm.

VÆGT

15-25 kg

FARVER

Blå- eller rødspættet evt. med gulrøde aftegninger og sorte/mørkere røde partier i hovedet.

OPRINDELSE

Englænderne, som koloniserede Australien, medbragte også deres hyrdehunde, men disse tålte ikke heden inde i landet. Der var mangel på arbejdskraft, og man var helt afhængig af hundene til at holde styr på de tusindvis af stykker halvvildt kvæg i de åbne vidder uden indhegninger. Midt i 1800-tallet begyndte en målrettet avl, hvor man bl.a. krydsede korthårede blue merle collier med vildhunde - dingoer. Senere blev også andre racer, såsom dalmatiner og australsk kelpie, krydset med denne race.

HJEMLAND

Australien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Australian Cattle Dog.

Australsk Cattle Dog HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Australsk Cattle Dog, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Australsk Cattle Dog

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub