Australian Silky Terrier
Charmerende handy hund
3 Hvalpe
Australian Silky Terrier

Australian Silky Terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

Der bor en terrier under silkepelsen, selv om racen altid næsten udelukkende har været selskabshund. Som sådan er den livlig, legesyg og udspekuleret. I familien er den hengiven, loyal og tålmodig med børn. Over for fremmede kan den være forbeholden. Den er vagtsom og advarer med gøen mod alt, den finder usædvanligt.

BEHOV

En munter og ukompliceret følgesvend, som altid er oplagt til en rask spadseretur - allerhelst med mulighed for at løbe frit. Den er lige så glad for motion som for menneskeligt selskab.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Interessen for rotter og mus har den fået ind med terrierblodet, men jagtinstinktet er ellers behersket, og racen er da heller ikke oprindelig skabt til jagt. Den er glad for opgaver, der stimulerer den mentalt, og normalt lydhør for anvisninger.

PELS OG PLEJE

Pelsen er 13-15 cm. lang, fin og glansfuld med en struktur som silke. Den er ikke så rigelig og arbejdskrævende som yorkshire terrierens, men kan klare sig med et kvarters grundig gennembørstning et par gange om ugen. Den skal ikke klippes og fælder kun ubetydeligt.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er meget lærevillig, opfatter hurtigt og er bestemt ikke nogen skødehund. Giv den en fornuftig opdragelse, der bygger på konsekvens og venlighed. Træn i et kvikt tempo og i korte og varierede sekvenser, så hunden ikke mister interessen.

HØJDE

Ca. 23-26 cm, en smule mindre hos tæver.

VÆGT

3,5-4,5 kg.

FARVER

Dybt gulrød med stålblå eller gråblå kropspels, såkaldt mantel.

OPRINDELSE

Allerede i sidste halvdel af 1800-tallet havde man en blødhåret variant af den australske terrier, formentlig resultatet af krydsning med yorkshire terrier. Det fortælles, at en sådan blå/rød terrier kom til England fra Tasmanien i 1830'erne og blev parret med en dandie dinmont terrier. En mand ved navn Macarthur Little købte hvalpene og påbegyndte et opdræt baseret på dem. Han emigrerede senere til Australien og fortsatte arbejdet i Sydney. Racen blev internationalt anerkendt i 1959.

HJEMLAND

Australien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Australian Silky Terrier.

Australian Silky Terrier HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Australian Silky Terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

3 Australian Silky Terrier til salg på købhund.dk
1 2 3 Hvalpe

Født d.: 23.12.2023
Klar til salg:
18.02.2024

Opdrætter:
Anne Rasmussen

4040 Jyllinge

Alternativer til Australian Silky Terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub