Afghansk Mynde
Den elegante jæger med falkeblik
0 Hvalpe
Afghansk Mynde
Afghansk Mynde
Afghansk Mynde
Afghansk Mynde
Afghansk Mynde
Afghansk Mynde

Afghansk Mynde


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En afghansk mynde er måske en af de mest elegante hunderacer, der findes. Men også yderst krævende både med hensyn til pelspleje og forståelse for dens særlige karakter. Den er selvstændig, grænsende til det uafhængige. Den behøver en forstående og tålmodig opdragelse fra hvalp for helt at tilpasse sig livet som selskabshund i en familie.

BEHOV

En afghansk myndes største behov er at få lov til at løbe - hurtigt og langt. Det kan være et problem på grund af den stærke jagtlyst. Den sætter pris på selskab, men er ikke specielt kontaktsøgende.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

En afghansk mynde er oprindelig skabt til at jage alt ørkenvildt enten alene, i par eller i gruppe. Den arbejder lynhurtigt ved hjælp af synet, vender på en tallerken og dræber effektivt. Man skal ikke forvente at kunne slippe den løs på steder med vildt, små hunde og trafik.

PELS OG PLEJE

Den overdådige pels kræver sin ejer. Den skal helst friseres igennem dagligt for ikke at ende som filtrede totter. Den skal vaskes en gang om ugen og evt. trimmes let på skuldre og ryg. Det er vigtigt, at hunden fra tidligste hvalpealder vænnes til den omfattende pelspleje.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Traditionel træning med mange gentagelser preller af på afghaneren som vand på en gås. Det er ikke, fordi den ikke kan lære, mere fordi den er svær at motivere. Man når længst med venlig konsekvens, tålmodighed og hurtig belønning af kontakt.

HØJDE

Hanner 68-74 cm. Tæver 63-69 cm.

VÆGT

23-27 kg.

FARVER

Alle farver accepteres.

OPRINDELSE

I Afghanistan fandtes to typer jagtmynder, en korthåret fra det hede sletteland og en mere langhåret fra bjergene, hvor den fyldige pels skulle beskytte mod kulden. Begge typer er meget gamle, men blev først kendt i Vesten omkring år 1900, da britiske officerer tog dem med hjem til England. Her udkonkurrerede bjerghunden hurtigt slettehunden, og pelsen blev yderligere udviklet gennem 50 års selektiv avl. Også afghaneren deltager i coursing og væddeløb for at give den afløb for løbeglæden.

HJEMLAND

Afghanistan/Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Afghan Hound.

Afghansk Mynde HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Afghansk Mynde, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Afghansk Mynde

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub