Tryghed & garanti


Gå efter mærket

Tryghed og garanti

Det er en vigtig beslutning at købe en hvalp. I modsætning til de fleste andre varer har de færreste lyst til bare at bytte hvalpen eller få pengene tilbage, hvis der mod forventning viser sig at være noget galt med den. Derfor er tryghed vigtig.

Køb af en hvalp med Dansk Kennel Klub-stambog er et trygt køb. Når du køber hvalp af en opdrætter i Dansk Kennel Klub med en DKK-købsaftale, er købet omfattet af bestemmelserne om forbrugerkøb i købeloven. Men ud over købelovens generelle vilkår følger der en garanti fra DKK med.

Læs mere

Garantimærket

Dansk Kennel Klub har skabt et ”garantimærke”, som følger alle hvalpe med stambog solgt af Dansk Kennel Klubs opdrættere.

Stambogen giver information om hvalpens forældre og bedsteforældre – hvilket betyder, at du har en sikkerhed for hvalpens afstamning og dermed også vigtig information om sundhed, fordi forældrene til din hvalp er undersøgt for relevante arvelige sygdomme, inden de indgår i avl.

Med mærket ”Tryghed og garanti” sikrer Dansk Kennel Klub dig som hvalpekøber, så skulle der opstå problemer med ”varen”, har du ret til at reklamere i to år efter købet.

Hvis der opstår problemer med handlen, kan du benytte Dansk Kennel Klubs klagenævn, fordi du har en sikkerhed for, at handlen er omfattet af købeloven. Det gælder, hvad enten du selv er medlem af DKK eller ej. På den måde undgår du at skulle anlægge sag ved de civile domstole.

DKK´s klagenævn behandler alle typer af tvister mellem hvalpekøbere og opdrættere – og her er DKK hverken på den ene eller anden parts side - vi er på hundens side, så du kan altid forvente en fair behandling.

Din sikkerhed

Når du køber hund hos en DKK-opdrætter, har du en sikkerhed for, hvem du handler med. Køb aldrig hund af en person, som du ikke kan finde på offentlige vejvisere, f.eks. Krak. Du skal være sikker på, hvor du kan henvende dig, hvis der efterfølgende viser sig at være noget galt med hvalpen.

Du har en sikkerhed for, at opdrætterne er veluddannede. Betegnelsen DKK-uddannet Opdrætter betyder, at opdrætteren har gennemgået en uddannelse indenfor genetik, sundhed og hvalpefødsler, indretning af kennel, hundens mentale udvikling osv. Det er ensbetydende med professionalisme og seriøsitet og sikrer, at din hvalp er avlet til god sundhed og temperament, ordentligt socialiseret samt vaccineret og godt passet.

DKK udsteder en garanti for stambogens værdi og for anerne. Du har en sikkerhed for, at hvalpen (ikke bare dens forældre) har en stambog i Dansk Kennel Klub.

Du har sikkerhed for, at du ikke kommer til at medvirke til illegal import af hvalpe. Hvis du køber en hvalp fra udlandet, og hvalpen er lovligt importeret, skal den have et EU-pas fra det land, den kommer fra (ikke fra Danmark). Den skal være ID-mærket med en elektronisk chip, og ID-nummeret skal passe med nummeret i passet.

DKK opfordrer alle hvalpekøbere til at kontakte racens specialklub og forhøre om, hvad du særligt skal være opmærksom på med den pågældende race. Husk, at du skal ud og finde et ”familiemedlem”, som du forhåbentlig skal have i mange år, så invester ikke bare penge men også tid i at give dig selv og din hvalp den bedste start.